Συντριβή μικρού αεροπλάνου σε κατασκήνωση στην Ελβετία - Νεκρά δύο παιδιά και ο πιλότος

Συντριβή μικρού αεροπλάνου σε κατασκήνωση στην Ελβετία - Νεκρά δύο παιδιά και ο πιλότος Facebook Twitter
0

Δύο 14χρονα παιδιά, που παραθέριζαν σε κατασκήνωση στο καντόνι Γκρίσονς της Ελβετίας, σκοτώθηκαν σήμερα όταν συνετρίβη το μονοκινητήριο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν, στο όρος Ντιαβολέτσα. Τη ζωή του έχασε και ο πιλότος του μικρού αεροπλάνου, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Μία 17χρονη, που επέβαινε επίσης στο αεροσκάφος, τραυματίστηκε σοβαρά. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τα αίτια της συντριβής.

Το αεροσκάφος ήταν τύπου Piper PA 28 και ο κυβερνήτης ήταν έμπειρος, επισήμανε η αστυνομία.

Ο Ιβ Μπουρκχάρντ, του ελβετικού οργανισμού Aero-Club, πιο οργάνωσε την κατασκήνωση, δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι «όλοι είναι συντετριμμένοι», αφότου ενημερώθηκαν για την τραγωδία. «Εκατόν ενενήντα δύο νέοι πέρασαν μια εξαιρετική εβδομάδα στην κατασκήνωση και αυτή η πτήση έπρεπε να ήταν το αποκορύφωμα» τόνισε.

Τα παιδιά πετούσαν για πρώτη φορά, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της κατασκήνωσης που ήταν αφιερωμένη στη γνωριμία με την αεροπλοΐα. Στην κατασκήνωση συμμετείχαν 192 νέοι, από κάθε γωνιά της Ελβετίας.


Όπως είπε η αστυνομία, ο κυβερνήτης είχε ήδη κάνει το πρωί μια αεροπορική περιήγηση με μια πρώτη ομάδα παιδιών. Το δυστύχημα συνέβη με τη δεύτερη ομάδα παιδιών υπό τα έντρομα βλέμματα τουριστών που μετέβαιναν εκείνη την ώρα με τελεφερίκ στην κορυφή του βουνού.


Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, η πτήση δεν προέβλεπε κάποιος ειδικους ελιγμούς, όπως σε μια επίδειξη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM