Φρικτό περιστατικό στη Βρετανία: 15χρονη έπεσε θύμα βιασμού σε σταθμό, ζήτησε βοήθεια από περαστικό και βιάστηκε ξανά

Φρικτό περιστατικό στη Βρετανία: 15χρονη έπεσε θύμα βιασμού σε σταθμό, ζήτησε βοήθεια από περαστικό και βιάστηκε ξανά Facebook Twitter
8

Συνταράσσει τη βρετανική κοινή γνώμη η ιστορία μίας 15χρονης στο Μπέρμιγχαμ, η οποία έπεσε θύμα βιασμού σε σταθμό τρένου, πριν δεχτεί επίθεση για δεύτερη φορά από οδηγό διερχόμενου αυτοκινήτου από τον οποίο ζήτησε βοήθεια.

Σύμφωνα με το BBC, οι επιθεωρητές της αστυνομίας που ερευνούν το «φρικτό» όπως το χαρακτηρίζουν περιστατικό, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

Η νεαρή κοπέλα βρισκόταν μαζί με ένα φιλικό της πρόσωπο, όταν την πλησίασε ένας άγνωστος άντρας και την οδήγησε σε ένα απομονωμένο τμήμα του σταθμού όπου και τη βίασε.

Λίγο αργότερα η νεαρή κοπέλα έκανε σήμα σε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο να σταματήσει για να τη βοηθήσει. Η 15χρονη μπήκε στο αμάξι με τον οδηγό να τη βιάζει και αυτός.

Οι βρετανικές αρχές διερευνούν την υπόθεση ως δύο ξεχωριστές υποθέσεις βιασμού.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, ο πρώτος δράστης περιγράφεται ως Ασιάτης, αδύνατος, κοντά στα 20, με ανοιχτό δέρμα και καστανά μάτια.

Όσο αφορά τον δεύτερο δράστη, φέρεται να είναι επίσης Ασιάτης, κοντά στην ίδια ηλικία με τον πρώτο δράστη, αλλά με μούσι και πιο γεροδεμένο κορμί.

«Ήταν μία τρομακτική εμπειρία για το νεαρό κορίτσι και ειδικευμένοι αστυνομικοί έχουν αναλάβει την υποστήριξή της. Είνια ζωτικής σημασίας να διερευνήσουμε τι ακριβώς συνέβη την Τετάρτη το πρωί καθώς επίσης να ταυτοποιήσουμε τους δράστες και των δύο φρικτών περιστατικών» τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας, Tony Fitzpatrick.

Διεθνή
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Ναι, έχει ένα κυνικό δίκιο ο Murray. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι οι βιασμοί κατά 99% γινονται από άντρες. Ας αναζητήσουμε λοιπόν και τι κοινό έχουν οι περισσότεροι λαοί και θρησκείες. . . Την πατριαρχία. Ας εκπαιδεύσουμε όλους τους άντρες, γιους, συζύγους, φίλους, ότι η γυναίκα είναι συνάνθρωπος κι όχι σκεύος ηδονής κι ότι μόνο το συναινετικό σεξ θα πρέπει να υπάρχει (πόσο δύσκολο να το καταλάβουν πια;!).
Εχεις απολυτο δικιο!!!Μη ξεχναμε βέβαια οτι η οικονομική εκμετάλευση μέσα σε μια σχέση,εως και την οικονομικη εξωντωση,σε συντριπτικό ποσοστό το πρατουν οι γυναίκες.Ας αναζητησουμε λοιπον τι κοινο εχουν οι περισσοτεροι λαοι...την πουτανιά. Ας εκπαιδέυσουμε ολες τις γυναικες,κόρες,συζύγους,φίλες,οτι ο αντρας είναι συνανθρωπος και οχι ΑΤΜ για αναληψη χωρις capital control.Και οτι μονο η αμοιβαια εμπιστοσυνη θα πρεπει να υπαρχει (πόσο δυσκολο να το καταλάβουν πια;!).Τα στερεοτυπα καλα κρατουν.Δεν ειναι μονο θέμα Πατριαρχειας αλλα και βιολογιας.Πολλες γυναικες θα βιαζαν αν το επετρεπε η σωματικη τους δυναμη και δεν ειναι τυχαιο οτι το κτηνος που κρυβεται σε ολους μεσα μας,οταν ξυπνησε μεσα σε γυναικες,η ιστορια μας εδειξε οτι εσπασαν ρεκορ σε φονους ανδρων με δηλητηριο το οποιο χειρίζονται με ιδιαιτερη μαεστρια.Γιατι αραγε;;;
Το σχόλιό σου, mimikos, είναι τελείως αβάσιμο. Μιλώντας γενικά κι αόριστα για μια οικονομική εκμετάλλευση που και καλά κατά κόρον κάνουν οι γυναίκες. Ε;! Πολύ θα ήθελα να μου δώσεις λινκ από έρευνες που το αποδεικνύουν. Γιατί εγώ ξέρω ότι για πολλές χιλιετίες η γυναίκα δεν είχε δικαίωμα καν στην εργασία ή στα περισσότερα σεβαστά επαγγέλματα, πλείστες γιαγιάδες στην Ελλάδα αλλά και μανάδες μέχρι και πριν λίγα χρόνια επαγγέλονταν οικιακά κι όχι από επιλογή. Σε αυτό αναφέρεσαι; Ότι δεν είχαν οικονομική ανεξαρτησία και ζήταγαν χαρτζιλίκι από τους συζύγους; Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι κι αυτό απόρροια της πατριαρχίας;'Η μήπως φοβάσαι ότι οι νεαρότερες σου τρώνε τα λεφτά επειδή τις κερνάς; Κι αυτό απόρροια της πατριαρχίας είναι.Το ότι οι γυναίκες θα βίαζαν εάν είχαν σωματική δύναμη ασχολίαστο. Πολλές γυναίκες είναι πιο δυνατές από πολλούς άνδρες ή έφηβους αλλά όποια έρευνα και να κοιτάξεις θα σου πει ότι η βία και η σεξουαλική βία προέρχεται κατά 99% από άνδρες. Κι αυτό απόρροια της πατριαρχίας είναι.Για να υπάρχει σεβαστμός επιστοσύνη κλπ θα πρέπει οι σχέσες να θέτονται επί ίσοις όρους κάτι που κατεξοχήν η πατριαρχία εμποδίζει.Γενικώς συμφέρει ΚΑΙ γυναίκες ΚΑΙ άνδρες να μην υπα΄ρχει πατριαρχία.Τέλος, επειδή τα όσα γράφεις τα βγάζεις εντελώς από το μυαλό σου και από τον έκδηλο μισογυνισμό σου, καλό θα ήταν να μελετήσεις περισσότερο.
Μάλλον σε έχει πειράξει η ζέστη... Σε άρθρο για αποτρόπαιη εγκληματική ενέργεια κατά ανήλικης κρίνεις σκόπιμο να μας διαφωτίσεις για την ιστορικά αποδεδειγμένη δολοφονική μαεστρία των γυναικών. Ό,τι να 'ναι....
Μαριαννα Θ. Η αντιλιπτικη σου ικανοτητα θελει δουλεια.Προφανως δεν καταλαβες οτι το σχολιο μου περι οικονομικης εκμεταλευσης απο τις γυναικες,το ειπα για να ειρωνευτω την ισοπεδοτικη αποψη πολλων στενομυαλων ανδρων,οπως ισοπεδοτικη ειναι και η δικη σου αποψη,γι'αυτο μιλησα για στερεοτυπα,κατι που θα εβλεπες αν διαβαζες πιο ψυχραιμα.Στην Ελλαδα ειχαμε και εχουμε (οχι καλως) πατριαρχεια,αλλα εχουμε και φιλοτιμο ως λαος και τετοια αισχη με σεξουαλικα εγκληματα ειναι μηδαμηνα,ειδικα με διπλους βιασμους,οποτε μη μιλας ετσι αυθαιρετα για πατριαρχεια,να μιλας για εκαστοτε πολιτισμο ( πω πω,αυτο ειναι ρατσιστικο και θελει θαρρος για να ειπωθει).Ασε λοιπον τον εκδηλο μισογυνισμο μου οπως πιστευεις και ψαξε καλλυτερα μεσα σε εσενα,γιατι εγω ξερω ποιος ειμαι,οπως και πολλες φιλες μου.
Οι μέσοι όροι της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας:Labor force participation rate, female (% of female population ages 15+) (modeled ILO estimate)International Labour Organization, ILOSTAT database.World 49%............Sun-Saharan Africa 63%East Asia & Pacific 61%North America 56%Latin America & Caribbean 53%European Union 51%South Asia 29%Middle East & North Africa 22%Arab World 23%από εδώ:http://data.worldbank.org/indicator/SL.TLF.CACT.FE.ZS?year_high_desc=true(Αποδεικνύεται, εμπράκτως, λοιπόν πως οι γυναίκες δεν τα περιμένουν "έτοιμα στο χέρι" και εννοείται πως η συμμετοχή των γυναικών στην απλήρωτη εργασία, είτε μιλάμε για οικιακά, είτε για μεγάλωμα παιδιών και γηροκόμηση συγγενών, είτε μιλάμε για π.χ. δουλειά στα χωράφια τους ανδρός είναι η πραγματικότητα για εκατομμύρια γυναίκες. Όλες αυτές οι εργασίες και έχοντας στο μυαλό μας την παγκόσμια κατάσταση και τον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι τόσο απαραίτητες που αν δεν γινόντουσαν απλά θα διαλύονταν τα πάντα ...άσχετο που δεν αμείβονται με την τυπική έννοια)._______________________________________________Δολοφονίες [κοντά στο 50%(!) των γυναικών από συντρόφους/οικογένεια, έναντι μόλις του 6% των ανδρών που έχουν δολοφονηθεί κατ' αυτόν τον τρόπο]:Victims of intimate partner/family related homicide as a percentage of total victims, by sex and by region (latest year):Almost half (47 per cent) of all female victims of homicide in 2012 were killed by their intimate partners or family members, compared to less than 6 per cent of male homicide victims.βλέπε fig. 4 εδώ:http://www.heuni.fi/material/attachments/heuni/projects/wd2vDSKcZ/Homicide_and_Gender.pdf(In the streets, homicide is generally committed by men, against men/ At home, homicide disproportionately affects women)______________________________________________Ενδεικτικά από Ευρώπη:Sexual violenceGender distribution File:Police-recorded sexual violence offences by legal status and by sex, EU-28, 2015 (% of total) V2.png Figure 4 shows police-recorded offences for sexual violence by gender of victims and people suspected, prosecuted and convicted. Most victims of sexual violence (85.8 %) are female, whereas most suspects (96.5 %) are male.από εδώ:http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Crime_and_criminal_justice_statistics#Source_data_for_tables_and_figures_.28MS_Excel.29...φυσικά υπάρχουν και female perpetrators, που δεν δηλώνονται, αλλά υπάρχουν επίσης πολλά assaults από άνδρες προς γυναίκες (ή και άλλους άνδρες) που δεν επίσης δεν δηλώνονται. Οι τάσεις βέβαια, όπως δείχνουν και τα στατιστικά είναι συντριπτικές και το gap εμφανέστατο, όπως και στις δολοφονίες με θύματα γυναίκες.