Απεργία της ΓΣΕΕ

Μια γυναίκα δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από οικοδεσπότη της Airbnb και κάνει μήνυση στην εταιρία

Μια γυναίκα δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από οικοδεσπότη της Airbnb και κάνει μήνυση στην εταιρία Facebook Twitter
2

Μια φιλοξενούμενη της Airbnb κατηγορεί την εταιρεία καθώς ισχυρίζεται πως δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από οικοδεσπότη που δεν είχε εξετασθεί σωστά.

Η αγωγή, που κατατέθηκε την Πέμπτη από τη Leslie Lapayowker, εγείρει νέες ερωτήσεις σχετικά με τις νομικές ευθύνες της επιχείρησης όταν οι οικοδεσπότες παραβιάζουν νόμους ή εμφανίζουν εγκληματική συμπεριφορά.

Η Lapayowker κατηγορεί την Airbnb για αμέλεια καθώς της επέτρεψε να μισθώσει δωμάτιο από τον Carlos Del Olmo, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία.

«Δεν θέλω αυτό να συμβεί σε άλλες γυναίκες», δήλωσε στον Guardian η 51 ετών Lapayowker από το Νέο Μεξικό. «Ήταν φρικτό και νομίζω ότι όλοι πρέπει να προειδοποιούνται πως αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβεί σε αυτούς ή στην κόρη τους ή στη σύζυγό τους ή στην αδερφή τους».

Ο Del Olmo δήλωσε ότι δεν γνώριζε για την καταγγελία και απέρριψε έντονα τον ισχυρισμό περί σεξουαλικής επίθεσης, επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν κατατέθηκαν ποινικές κατηγορίες. Ένας εκπρόσωπος της Airbnb δήλωσε ότι είχε πραγματοποιήσει έλεγχο ιστορικού για τον Del Olmo, αλλά επειδή δεν καταδικάστηκε σε προηγούμενη υπόθεση, του δόθηκε η άδεια να γίνει μέλος. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι τον απομάκρυνε από το site αφού έμαθε για τους ισχυρισμούς της Lapayowker.

Η Lapayowker μετακόμισε στο Λος Άντζελες τον Ιούλιο του 2016 για μια νέα δουλειά και είχε προγραμματίσει να ζήσει για διάστημα ενός μήνα στην Airbnb επιλέγοντας το διαμέρισμα του Del Olmo.

Ο Del Olmo, ο οποίος μίσθωνε ένα στούντιο συνδεδεμένο με το σπίτι του, ήταν ένας "έγκυρος" χρήστης και χαρακτηρίζονταν "superhost" της Airbnb, που σημαίνει ότι είχε θετικές κριτικές και συχνά είχε επισκέπτες.

Όμως, σύμφωνα με την Del Olmo αμέσως την έκανε να αισθάνεται άβολα κάνοντας σέξι σχόλια και ενώ γενικά είχε περίεργη συμπεριφορά.

Η Lapayowker αποφάσισε να φύγει μετά από τρεις νύχτες και όταν επέστρεψε για να πάρει ένα φορητό υπολογιστή ο Del Olmo είπε ότι ήθελε να της δείξει κάτι σημαντικό στο στούντιο.

Στη συνέχεια κλείδωσε την πόρτα, κατέβασε το σορτς και άρχισε να αυνανίζεσαι μπροστά της, ζητώντας να τον αγγίξει και να "δοκιμάσει". Η γυναίκα προσπάθησε να τον σταματήσει αλλά εκείνος την άρπαξε και την φίλησε.

Αρχικά η 51χρονη δίστασε να αναφέρει στις αρχές το περιστατικό, αλλά λίγες μέρες αργότερα το έκανε. Οι αρχές τελικά αρνήθηκαν να καταθέσουν κατηγορίες, επειδή οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Lapayowker.

Ωστόσο, ένας δικηγόρος ανακάλυψε ότι ο Del Olmo είχε προηγουμένως συλληφθεί στη Φλόριντα για υπόθεση ενδοοικογενειακής  οικιακής βίας κάτι που εξαγρίωσε τη γυναίκα καθώς η Airbnb του είχε επιτρέψει να είναι μέλος της και την άφησε εκτεθειμένη.

«Η αποτρόπαιη συμπεριφορά που περιγράφεται δεν έχει θέση στην κοινότητά μας και δεν θα την ανεχθούμε. Προσπαθούμε να την υποστηρίξουμε (σ.σ. την Lapayowker) με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση προς τον Guardian.

Ο Del Olmo υποστήριξε ότι όσα έγιναν με την Lapayowker ήταν "συναινετικά" και πως όλα όσα λέει είναι ψέματα ενώ δήλωσε πως αισθάνεται αδικημένος που η Airbnb τον έδιωξε από την πλατφόρμα.

Διεθνή
2

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Πολλά τα περιστατικά ξαφνικά στην Airbnb, σε σημείο που να θεωρούνται πλέον ύποπτα ως στημένα. Άποψη μου ότι οι μεγαλοξενοδόχοι κρύβονται πίσω από αυτά για ευνόητους λόγους.