Τραμπ: Δεν θα επιτρέψουμε στους transgender να υπηρετήσουν στον στρατό

Τραμπ: Δεν θα επιτρέψουμε στους transgender να υπηρετήσουν στον στρατό Facebook Twitter
EPA/Olivier Douliery (Φωτογραφία αρχείου)
0

Αναιρώντας μία ακόμα απόφαση της κυβέρνησης του προκατόχου του, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα επιτραπεί σε transgender να υπηρετήσουν στον αμερικανικό στρατό, «σε οποιαδήποτε θέση».

Συγκεκριμένα, έγραψε στο twitter πως «Έπειτα από διαβουλεύσεις με τους στρατηγούς μου και ειδικούς για στρατιωτικά ζητήματα, σας ενημερώνω ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα δεχθεί ούτε θα επιτρέψει σε transgender άτομα να υπηρετήσουν σε οποιαδήποτε θέση στον στρατό των ΗΠΑ.

»Ο στρατός μας πρέπει να επικεντρωθεί στην αποφασιστική και συντριπτική νίκη και δεν μπορεί να επιβαρυνθεί με το τεράστιο ιατρικό κόστος και την αποδιοργάνωση που θα συνεπαγόταν η υπηρεσία των transgender στον στρατό. Ευχαριστώ».

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση Ομπάμα αποφάσισε πέρυσι να επιτρέψει στους transgender να υπηρετήσουν ανοιχτά στον στρατό. Ωστόσο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας αποφάσισε μια εξάμηνη καθυστέρηση στην στρατολόγησή τους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ