ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας Facebook Twitter
0

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία χθες την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, παρά τις αντιρρήσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το σχετικό νομοσχέδιο.

 

Οι βουλευτές ενέκριναν τα μέτρα με 419 ψήφους υπέρ και 2 κατά, με ισχυρή υποστήριξη και από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Τραμπ αλλά και τους Δημοκρατικούς. Το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία προτού σταλεί για υπογραφή στον Τραμπ.

 

Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για συγκεκριμένη πρόβλεψη του νομοσχεδίου η οποία υποχρεώνει τον πρόεδρο να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου πριν χαλαρώσει οποιαδήποτε κύρωση που αφορά τη Ρωσία.

 

Οι κυρώσεις στοχεύουν στην τιμωρία της Ρωσίας για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014 και για τα συμπεράσματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που φέρουν τη Ρωσία να εμπλέκεται στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία το 2016.

 

Μία προηγούμενη εκδοχή του νομοσχεδίου έχει εγκριθεί επίσης με συντριπτική πλειοψηφία από την αμερικανική Γερουσία, αλλά υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο σχεδίων νόμου των δύο σωμάτων του Κογκρέσου που πρέπει να εξομαλυνθούν πριν την τελική υπογραφή του προέδρου.

 

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα υπογράψει το τελικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει εμπόδιο στους στόχους του προέδρου να βελτιώσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Μόσχα. Η άρνηση υπογραφής του όμως ενέχει τον κίνδυνο να παρακαμφθεί το βέτο του από το Κογκρέσο.

 

Οι κυρώσεις έχουν εγείρει ανησυχίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου το νομοσχέδιο μπορεί να επισύρει ποινές σε όσες εταιρείες συνεργάζονται με τη Ρωσία για να οικοδομήσουν δίκτυα φυσικού αερίου όπως το σχέδιο Nord Stream 2, αξίας 9,5 δις ευρώ.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ