Ήττα για Τραμπ: Η Γερουσία απέρριψε την πρώτη πρόταση για συνολική απόσυρση του Obamacare

Ήττα για Τραμπ: Η Γερουσία απέρριψε την πρώτη πρόταση για συνολική απόσυρση του Obamacare Facebook Twitter
Getty images
1

Μια πρόταση νόμου που καλούσε για την απόσυρση του προγράμματος ασφαλιστικής κάλυψης της προηγούμενης κυβέρνησης (γνωστό ως "Obamacare"), βασικό έργο μηνών για τους Ρεπουμπλικανούς, απέτυχε να συγκεντρώσει τις 60 ψήφους της Γερουσίας που χρειαζόταν για να περάσει, όταν εννιά γερουσιαστές του κυβερνώντος κόμματος το καταψήφισαν.

 

Την Τρίτη, η Γερουσία είχε ψηφίσει να ξεκινήσει η συζήτηση και ψήφιση για την απόσυρση και τμηματική αντικατάσταση του νομοσχεδίου υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης, παρά την απουσία συνολικής πρότασης ή νομοσχεδίου. Η πρόταση που απορρίφθηκε ήταν η πρώτη που τέθηκε προς ψήφιση, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.

 

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τους μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανούς που ανησυχούσαν για την έλλειψη σχεδίου στη θέση του Obamacare, το κυβερνών κόμμα παρουσίασε μία τροποποίηση που εισήγαγε μια αύξηση 100 δισ. δολαρίων επιπλέον για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κάλυψης υγείας των συνταξιούχων. Η πρόταση καταψηφίστηκε από όλους τους Δημοκρατικούς και αρκετούς Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές.

 

Στην τελική ψηφοφορία χθες (ξημερώματα ώρα Ελλάδας σήμερα) για την απόσυρση συνολικά του Obamacare, 57 γερουσιαστές ψήφισαν εναντίον και 43 υπέρ.

 

Εάν το σχέδιο είχε εγκριθεί, θα έφερνε μεγάλες μειώσεις στην κάλυψη υγείας των συνταξιούχων και σε πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης των φτωχών Αμερικανών, και θα μείωνε τις επιδοτήσεις οικονομικά ασθενέστερων ώστε να μπορέσουν να αντισταθμίσουν το κόστος της ασφάλισης υγείας.

 

Η σημερινή απόφαση αποτελεί μία από αρκετές ψηφοφορίες που αναμένονται αυτή την εβδομάδα, για την απόσυρση ή αντικατάσταση τμημάτων του Obamacare.

 

 

Πηγή: Reuters με στοιχεία από το CNN

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Το αστείο είναι ότι με τα ευρωπαϊκά (και όχι μόνο ελληνικά) δεδομένα το Obamacare είναι ένα ανεπαρκές σύστημα ασφάλισης καθώς δεν καλύπτει το σύνολο των Αμερικανών αλλά μόνο ΑΜΕΑ, άτομα τρίτης ηλικίας και οικονομικά ασθενείς. Στις ΗΠΑ ουαί και αλοίμονο αν αρρωστήσεις και δεν έχεις είτε μία πολύ καλή ιδιωτική ασφάλιση ή πολλά λεφτά, κυριολεκτικά σε αφήνουν να πεθάνεις! Το αμερικανικό σύστημα υγείας είναι από τα πιο ακριβά παγκοσμίως (φίλος μου, μου έλεγε ότι μία μαγνητική κοστίζει $6.000!! ενώ για να πας στον οδοντίατρο θες μια μικρή περιουσία, ακόμα και ένας απλός καθαρισμός κοστίζει μερικές εκατοντάδες δολάρια!). Την ίδια στιγμή το σύστημα ασφάλισης είναι από τα πλέον ανεπαρκή, καθώς ουσιαστικά δημόσια ασφάλιση δεν υπάρχει (μία ουσιαστική πρόοδος ήταν το Obamacare το οποίο όπως είπα για τα δικά μας δεδομένα είναι απολύτως ανεπαρκές), και οι Αμερικανοί στηρίζονται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες κι εκεί, όπως σε όλο τον κόσμο, βρίσκουν παραθυράκια για να μην καλύψουν διάφορες περιπτώσεις. Για να έχεις ασφάλεια που καλύπτει τα πάντα εκεί θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη!Ευρώπη και πάλι Ευρώπη!!!