Απεργία της ΓΣΕΕ

Φιλιππίνες: Εφημερίδα που απείλησε ο Ντουτέρτε βάζει πωλητήριο

Φιλιππίνες: Εφημερίδα που απείλησε ο Ντουτέρτε βάζει πωλητήριο Facebook Twitter
0

Η μεγαλύτερη εφημερίδα των Φιλιππίνων Daily Inquirer ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ιδιοκτήτες της σκοπεύουν να την πουλήσουν, λίγους μήνες αφού δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις από τον πρόεδρο της χώρας Ροντρίγο Ντουτέρτε.

 

Η Μαρίξι Πριέτο, πρόεδρος της Inquirer Group of Companies, επεσήμανε ότι η οικογένειά της αποφάσισε να αποσυρθεί από τα μέσα ενημέρωσης και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον επιχειρηματία Ραμόν Ανγκ, πρόεδρο του ομίλου San Miguel Corp.

 

«Η απόφαση της οικογένειας Πριέτο να πουλήσει έπειτα από 25 χρόνια είναι μια απόφαση στρατηγική η οποία θα επιτρέψει να βελτιστοποιηθούν οι ευκαιρίες για τον όμιλο Inquirer», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

 

Ο Ανγκ από την πλευρά του δήλωσε ότι δέχθηκε την πρόταση της οικογένειας Πριέτο για να επενδύσει στον όμιλο, χωρίς όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

 

Καμία από τις δύο πλευρές δεν αναφέρθηκε στη μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ του Inquirer και του Ντουτέρτε.

 

Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος είχε επιτεθεί στα τέλη Μαρτίου στη Daily Inquirer και το πρώτο κανάλι της τηλεόρασης ABS-CBN, προειδοποιώντας τα να σταματήσουν να επικρίνουν τον αιματηρό του πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών.

«Δεν τα απειλώ, όμως μια μέρα θα πληρώσουν το κακό τους κάρμα», είχε καταγγείλει ο Ντουτέρτε. «Είναι αναίσχυντοι, αυτοί οι π…ας γιοι οι δημοσιογράφοι».

 

Επίσης ο Ντουτέρτε είχε καταφερθεί ονομαστικά εναντίον των οικογενειών στις οποίες ανήκουν η Inquirer και το ABS-CBN, τις Πριέτο και Λόπες, χαρακτηρίζοντάς τες «ολιγάρχες» που εκμεταλλεύονται τα μέσα τους για να προωθήσουν τους πολιτικούς υποψήφιους που προτιμούν. «Αυτά είναι που διαφθείρουν την κοινωνία των Φιλιππίνων: τα διεφθαρμένα μέσα, τα πρόσωπα των Πριέτο και Λόπες, τα χρήματά τους και η εκκλησία», είχε καταγγείλει.

 

Επίσης ο Ντουτέρτε είχε απειλήσει να χρησιμοποιήσει τη δημόσια τηλεόραση εναντίον των δύο αυτών οικογενειών. «Θα σας κάνω να πληρώσετε τον λογαριασμό. Θα περάσω από κόσκινο τη ζωή σας και αυτή των παιδιών σας», είχε δηλώσει.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ