Ελεύθερη η δημοσιογράφος που συνελήφθη εξαιτίας άρθρου που έγραψε για την απόπειρα πραξικοπήματος

Ελεύθερη η δημοσιογράφος που συνελήφθη εξαιτίας άρθρου που έγραψε για την απόπειρα πραξικοπήματος Facebook Twitter
0

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν για σύντομο χρονικό διάστημα υπό κράτηση τη συντάκτρια μιας τοπικής εφημερίδας εξαιτίας ενός άρθρου γνώμης που έγραψε, στο οποίο επέκρινε την τουρκική κυβέρνηση, διότι απέδωσε υπερβολικά μεγάλη σημασία στην απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου χρόνου.


Η Γελίζ Κοράι, συντάκτρια της εφημερίδας Kocaeli Koz στο Ισμίτ (Νικομήδεια), στη βορειοδυτική Τουρκία, συνελήφθη στο σπίτι της αργά το βράδυ του Σαββάτου, όπως έγινε γνωστό από την εφημερίδα στην οποία εργάζεται.


Η Κοράι γνωστοποίησε με μήνυμα που ανήρτησε σήμερα στο Twitter ότι αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, δηλαδή θα πρέπει να παρουσιάζεται η ίδια τακτικά ενώπιον των αστυνομικών αρχών.


Σε ένα άρθρο γνώμης με τίτλο «θα φάω το έπος σας», η Κοράι επέκρινε την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι υπερέβαλε στην έμφαση που έδωσε στα γεγονότα της 15ης Ιουλίου του 2016, τα οποία ωχριούν σε σημασία σε σύγκριση με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και σημαντικές μάχες της τουρκικής ιστορίας.


Επιπλέον, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά για να αποκαλύψει τα όσα εκτυλίχθηκαν τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM