Σκάνδαλο μεγατόνων προκαλεί τριγμούς στο Βατικανό - Ο 3ος στην ιεραρχία και δεξί χέρι του Πάπα κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις

Σκάνδαλο μεγατόνων προκαλεί τριγμούς στο Βατικανό - Ο 3ος στην ιεραρχία και δεξί χέρι του Πάπα κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις Facebook Twitter
O 76χρονος Αυστραλός Καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, 3ος στην ιεραρχία του Βατικανού αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης
0

Τριγμούς στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας προκαλούν οι βαρύτατες κατηγορίες περί σεξουαλικών επιθέσεων που απαγγέλθηκαν στον Αυστραλό καρδινάλιο Τζορτζ Πελ, επικεφαλής Οικονομικών και 3ο στην ιεραρχία του Βατικανού και εκ των στενότερων συνεργατών του Πάπα Φραγκίσκου.

Όπως έγινε γνωστό, οι αυστραλιανές αρχές άσκησαν δίωξη για σεξουαλική επίθεση κατά συρροή στον 76χρονο Πελ, την εποχή που αυτός ήταν ιερέας στην επαρχιακή πόλη Μπαλαράτ της Βικτόριας, ενώ διατάχθηκε να παρουσιαστεί σε δικαστήριο της Μελβούρνης στις 18 Ιουλίου.

Την Πέμπτη, ο Πελ επιβεβαίωσε ότι μίλησε με τον Ποντίφικα και πήρε άδεια για να μεταβεί στην Αυστραλία ώστε να εξεταστεί η υπόθεσή του.

Ο 74χρονος καρδινάλιος έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο «δολοφονίας» της προσωπικότητάς του. «Ανυπομονώ να παρουσιαστώ στο δικαστήριο και να αντικρούσω τις κατηγορίες, δεν ευσταθούν. Η όλη ιδέα της σεξουαλικής κακοποίησης μου προκαλεί αποστροφή» δήλωσε ο Πελ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ρώμη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί το είδος των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο Πελ, ενώ δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα φερόμενα θύματα. Σύμφωνα με το CNN που επικαλείται τις αυστραλιανές αρχές, το μόνο που έχει διαρρεύσει είναι ότι πρόκειται για πολλαπλές κατηγορίες και πολλούς καταγγέλλοντες.

Σκάνδαλο μεγατόνων προκαλεί τριγμούς στο Βατικανό - Ο 3ος στην ιεραρχία και δεξί χέρι του Πάπα κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις Facebook Twitter
Tο 2013 ο Πάπας Φραγκίσκος ίδρυσε μία επιτροπή για να διαχειριστεί τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς. Η εμπλοκή ενός από τους στενότερους συνεργάτες του αναμένεται να τον φέρει σε δύσκολη θέση

Η αστυνομία της χώρας έχει, επίσης, φροντίσει να ξεκαθαρίσει μέσω κύκλων ότι ο Αυστραλός καρδινάλιος δεν πρόκειται να τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης λόγω της υψηλής θέσης που κατέχει στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Τα τελευταία χρόνια η εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας έχει πληγεί από μία σειρά περιστατικών που αφορούν κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης θυμάτων από ιερείς και ισχυρισμούς περί προσπαθειών συγκάλυψης.

Μετά την εκλογή του το 2013, ο Πάπας Φραγκίσκος ίδρυσε μία επιτροπή για να διαχειριστεί τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς. Η εμπλοκή ενός από τους στενότερους συνεργάτες του αναμένεται να τον φέρει σε δύσκολη θέση.

Με πληροφορίες από Guardian, BBC και CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ