Λιβύη: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ

Λιβύη: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ Facebook Twitter
(φωτογραφία αρχείου)
0

Ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κοντά στη Ζαουίγια της Λιβύης, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας της πόλης. Η πηγή αυτή δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει άμεσα εάν η επίθεση αυτή προκάλεσε θύματα μεταξύ των επτά μελών της αποστολής.


Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στη Λιβύη, Πίτερ Μίλετ, επιβεβαίωσε ότι διαπράχθηκε μια επίθεση, σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.


«Είμαι θορυβημένος από την επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής της UNSMIL (σ.σ. της Αποστολής του ΟΗΕ για την Υποστήριξη της Λιβύης). Ελπίζω ότι όλοι είναι ασφαλείς», έγραψε.


Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της UNSMIL άμεσα για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.


Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, οι διπλωματικές αντιπροσωπείες και οι διπλωμάτες που υπηρετούν στη Λιβύη γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων κι απαγωγών.


Το 2014 οι περισσότερες διπλωματικές αποστολές, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Ηνωμένων Εθνών, εγκατέλειψαν τη χώρα εξαιτίας της αναζωπύρωσης της βίας. Η UNSMIL έκτοτε έχει μεταφερθεί στην Τύνιδα, όμως τα μέλη της φέρνουν συχνά σε πέρας αποστολές στη Λιβύη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ