Μεξικό: Ακόμη ένας δημοσιογράφος βρέθηκε δολοφονημένος- Ο έκτος μέσα στο 2017

Μεξικό: Ακόμη ένας δημοσιογράφος βρέθηκε δολοφονημένος- Ο έκτος μέσα στο 2017 Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Το πτώμα ενός μεξικανού δημοσιογράφου ο οποίος είχε απαχθεί πριν από έναν μήνα και πλέον στην Πολιτεία Μιτσοακάν (δυτικά) εντοπίστηκε από τις αρχές, γνωστοποίησε η πολιτειακή εισαγγελία.


Ο θάνατος του δημοσιογράφου αύξησε στους έξι τον αριθμό των ρεπόρτερς οι οποίοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό μέσα στο 2017.


«Οι αναλύσεις DNA επέτρεψαν να αποδειχθεί ότι το λείψανο ανήκει στον Σαλβαδόρ Αντάμε», τον ιδιοκτήτη ενός τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος είχε απαχθεί από ενόπλους τη 18η Μαΐου, δήλωσε ο εισαγγελέας του Μιτσοακάν, ο Χοσέ Μαρτίν Γοδόι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Το πτώμα βρέθηκε τη 14η Ιουνίου, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Γοδόι.

Το Μεξικό είναι η χώρα όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης το 2017, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (Committee to Protect Journalists, CPJ). Η Επιτροπή συνδέει άμεσα τις δολοφονίες τουλάχιστον τεσσάρων από τους ρεπόρτερς που έχασαν τη ζωή τους φέτος στο Μεξικό με τη δουλειά τους.


Το σύνολο των ερευνών για ανθρωποκτονίες στο Μεξικό εξάλλου αυξήθηκε τον Μάιο στο υψηλότερο επίπεδο σε μηνιαία βάση από το 1997. Τον περασμένο μήνα βρίσκονταν σε εξέλιξη 2.186 έρευνες για ανθρωποκτονίες, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ