Μπαρνιέ: Περισσότερη σαφήνεια και εγγυήσεις για τους Ευρωπαίους πολίτες που μένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μπαρνιέ: Περισσότερη σαφήνεια και εγγυήσεις για τους Ευρωπαίους πολίτες που μένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο Facebook Twitter
0

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ απαίτησε σήμερα «περισσότερη φιλοδοξία, σαφήνεια και εγγυήσεις» έπειτα από την βρετανική πρόταση που κατέθεσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που μένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την έξοδο της χώρας από το μπλοκ.


«Ο στόχος της ΕΕ για τα δικαιώματα των πολιτών είναι ο εξής: ίδιο επίπεδο προστασίας με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Χρειάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει περισσότερη φιλοδοξία, σαφήνεια και να παρέχει περισσότερες εγγυήσεις από την θέση του σήμερα», ανέφερε ο Μπαρνιέ με tweet του.


Νωρίτερα σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι υποσχέθηκε σε ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων, ότι δεν πρόκειται να ζητηθεί από κανέναν Ευρωπαίο πολίτη να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ