Ισπανία: Δικαστήριο διέταξε την εκταφή του Σαλβαδόρ Νταλί για να διαπιστωθεί αν ήταν ο πατέρας γυναίκας από την Καταλονία

Ισπανία: Δικαστήριο διέταξε την εκταφή του Σαλβαδόρ Νταλί για να διαπιστωθεί αν ήταν ο πατέρας γυναίκας από την Καταλονία Facebook Twitter
2

Ισπανία: Δικαστήριο διέταξε την εκταφή του Σαλβαδόρ Νταλί για να διαπιστωθεί αν ήταν ο πατέρας γυναίκας από την Καταλονία Facebook Twitter

 

Δικαστήριο της Μαδρίτης διέταξε σήμερα την εκταφή του λειψάνου του Σαλβαδόρ Νταλί, 28 χρόνια μετά τον θάνατο του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου, προκειμένου να γίνουν γενετικές εξετάσεις και να διαπιστωθεί αν ήταν πράγματι ο βιολογικός πατέρας μιας γυναίκας από την Καταλονία που έχει γεννηθεί το 1956.

 

Η Πιλάρ Άμπελ, από τη Χιρόνα, είχε ζητήσει να αναγνωριστεί ως βιολογική κόρη του καλλιτέχνη ο οποίος έχει ενταφιαστεί στο Φιγκέρας, την πόλη από την οποία καταγόταν.

 

Το δικαστήριο διέταξε σήμερα την εκταφή του λειψάνου ώστε να ληφθούν δείγματα και να γίνουν οι εργαστηριακές εξετάσεις που θα αποδείξουν αν ήταν ή όχι ο Νταλί πατέρας της Πιλάρ. Οι δικαστές έκριναν ότι είναι αναγκαίο να ληφθεί δείγμα DNA από το λείψανο επειδή δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο βιολογικό υλικό του ζωγράφου για να γίνει η σύγκριση.

 

Η αγωγή κατατέθηκε εναντίον του Υπουργείου Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, και το του ιδρύματος Γκαλά, κατά το νόμο κληρονόμων του ζωγράφου.

 

 

Η μητέρα της Πιλάρ που ήταν από τη Βαρκελώνη, της είχε πει ότι διατηρούσε παράνομη σχέση με τον ζωγράφο στο Port-Lligat (Cadaqués), όπου εργαζόταν σε μια οικογένειαΩστόσο, το 1955 έφυγε και επέστρεψε στο Castello d'Empuries, που  ήταν σε κοντινή απόσταση. Εκεί παντρεύτηκε και μήνες αργότερα, την 1η Φεβρουαρίου 1956, γεννήθηκε η Πιλάρ.

 

Ο διάσημος σουρεαλιστής ζωγράφος πέθανε σε ηλικία 84 ετών στις 24 Ιανουαρίου 1989 σε νοσοκομείο του Φιγκέρας, έχοντας βιώσει μια πολυτάραχη και έντονη ζωή. Βαθύπλουτος, αλλά σε κακή ψυχολογική κατάσταση, πέρασε τα τελευταία επτά χρόνια της ζωή του κλεισμένος στον πύργο του στο Πουμπόλ, περιστοιχισμένος από νοσηλεύτριες και γραμματείς.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια