Αλβανία: Το κυβερνόν Σοσιαλιστικό Κόμμα μπροστά με 45-49% των ψήφων (exit poll)

Αλβανία: Το κυβερνόν Σοσιαλιστικό Κόμμα μπροστά με 45-49% των ψήφων (exit poll) Facebook Twitter
O πρωθυπουργός Έντι Ράμα στις κάλπες σήμερα
0

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας εμφανίζεται ως ο νικητής των βουλευτικών εκλογών, καθώς προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει μεταξύ 45-49% των ψήφων, σύμφωνα με exit poll που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας προβλέπεται να συγκεντρώσει έως και 34% των ψήφων.


«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ενδέχεται να έχει κερδίσει περισσότερες από 71 έδρες (εκ των συνολικά 140 εδρών του κοινοβουλίου), ωστόσο πρόκειται για μια έρευνα γνώμης κι όχι επίσημο αποτέλεσμα» επισήμανε εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Αντόνιο Νότο.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται τη Δευτέρα.

Οι πολίτες της Αλβανίας ψήφισαν σήμερα στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στην χώρα, όπου οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές και οι αντίπαλοί τους Δημοκρατικοί επιδιώκουν να εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία με στόχο να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη, που θεωρούνται κρίσιμες για την υποψηφιότητα της χώρας στην ΕΕ.


Οι Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Έντι Ράμα διεκδικούν την εξουσία με κυριότερο αντίπαλο το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας του Λουλζίμ Μπασά. Κανένα από τα δύο κόμματα δεν εξασφάλισε τις 70 έδρες που απαιτούνται για την πλειοψηφία στις εκλογές του 2013 ούτε του 2009.


Η εκλογική επιτροπή αποφάσισε την παράταση της ψηφοφορίας κατά μία ώρα έως τις 21.00 ώρα Ελλάδας λόγω της χαμηλής προσέλευσης στις κάλπες, σε μια πολύ ζεστή ημέρα όπου ο υδράργυρος έφθασε στους 39 βαθμούς κελσίου.

Στις 16.00 το απόγευμα τοπική ώρα, η συμμετοχή ανερχόταν σε μόλις 35,67%, μικρότερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM