Ο Άσαντ επιστρέφει με αυξημένη αυτοπεποίθηση-Σπάνια εμφάνιση του σε γιορτή μακριά από τη Δαμασκό

Ο Άσαντ επιστρέφει με αυξημένη αυτοπεποίθηση-Σπάνια εμφάνιση του σε γιορτή μακριά από τη Δαμασκό Facebook Twitter
Φωτό αρχείου
0

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ προσευχήθηκε σήμερα για την ισλαμική γιορτή Εϊντ αλ-Φιτρ στην Χάμα, πραγματοποιώντας το μεγαλύτερο ταξίδι που έχει κάνει εδώ και χρόνια στο εσωτερικό της Συρίας, γεγονός που σύμφωνα με το Ρόιτερς φανερώνει την αυξανόμενη αυτοπεποίθησή του.

 

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες του Άσαντ να προσεύχεται σ' ένα μεγάλο τέμενος της Χάμα πίσω από τον ιμάμη του, ενώ δίπλα του στέκονταν και άλλοι ιερωμένοι καθώς και ένα μεγάλο πλήθος πιστών.

 

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως η παρουσία του Άσαντ στην πόλη για την Εϊντ αλ-Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, δείχνει πως η νίκη και η επιστροφή της ασφάλειας απέχουν μόλις «λίγα βήματα».

 

Αφότου ξέσπασε ο πόλεμος, ο Άσαντ δεν είχε πραγματοποιήσει ανακοινωμένη επίσκεψη στην Χάμα, η οποία απέχει περίπου 185 χλμ. από τη Δαμασκό. Πέρυσι είχε προσευχηθεί για την Εϊντ αλ-Φιτρ στη Χομς, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. πλησιέστερα στη Δαμασκό.

 

Οι αντάρτες που επιδιώκουν την ανατροπή του Άσαντ είχαν φθάσει σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη βόρεια πόλη Χάμα μόλις τον Μάρτιο, αλλά στη συνέχεια απωθήθηκαν από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ