Συρία: Τουλάχιστον 10 άμαχοι νεκροί από έκρηξη, ανάμεσα τους και παιδιά

Συρία: Τουλάχιστον 10 άμαχοι νεκροί από έκρηξη, ανάμεσα τους και παιδιά Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον δέκα άμαχοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν και ακόμη 30 τραυματίστηκαν χθες από έκρηξη ενός παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στην πόλη αλ Ντάνα στην επαρχία Ιντλίμπ, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Η επίθεση είχε στόχο την κεντρική αγορά της πόλης, η οποία ήταν γεμάτη από κόσμο που έκανε τις αγορές του ενόψει της αυριανής μουσουλμανικής γιορτής Ιντ αλ Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

 

«Οι άνθρωποι έκαναν τα ψώνια τους την παραμονή της Ιντ» τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

 

Η πόλη στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοανατολικά), στα σύνορα με την Τουρκία, βρίσκεται εξ ολοκλήρου εκτός της περιοχής ελέγχου των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

 

Η επαρχία ελέγχεται από το 2015 από την Ταχρίρ αλ Σαμ («Απελευθέρωση του Λεβάντε»), έναν τζιχαντιστικό συνασπισμό που αποτελείται από δυνάμεις του Μετώπου αλ Νόσρα και από αντάρτικες οργανώσεις.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ