Ξεπερνούν τους 100 οι αγνοούμενοι από την τεράστια κατολίσθηση στην Κίνα - Έξι άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί

Ξεπερνούν τους 100 οι αγνοούμενοι από την τεράστια κατολίσθηση στην Κίνα - Έξι άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί Facebook Twitter
0

Δεκαεπτά ώρες μετά την τεράστια κατολίσθηση που ισοπέδωσε ένα χωριό στην νοτιοδυτική Κίνα, τα σωστικά συνεργία συνεχίζουν με πυρετώδεις ρυθμούς τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων. Ο αριθμός των αγνοούμενων ξεπερνά τους 100.

Τι ακριβώς συνέβη: Στις 05.45 τοπική ώρα το χωριό Σίνμο, στην επαρχία Σετσουάν, επλήγη από την κατολίσθηση και 62 σπίτια καταπλακώθηκαν από τόνους λάσπης.

Οι αρχές ανέσυραν τις σορούς τουλάχιστον 6 ανθρώπων και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό 112 κατοίκων που παραμένουν αγνοούμενοι.

Ένα ζευγάρι και το μωρό τους ηλικίας 1 μηνός διασώθηκαν και νοσηλεύονται.

«Άλλαζα την πάνα του γιου μου. Τότε άκουσα έναν τεράστιο θόρυβο να έρχεται από πίσω. Το σπίτι τραντάχτηκε» περιέγραψε ο πατέρας Κιαο Ντασί στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε.

«Μας καταπλάκωσαν (όγκοι λάσπης). Βράχοι βρέθηκαν στο σαλόνι μας. Με τη σύζυγό μου, σκαρφαλώσαμε, πήραμε το μωρό μας και βγήκαμε» εξήγησε ο άνδρας, που παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έφθασαν στην περιοχή της τραγωδίας για να πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης, σύμφωνα με τις αρχές. Μεταξύ αυτών, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, πολίτες και πυροσβέστες που ψάχνουν για ζωή στα χαλάσματα με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, όπως μεταδίδει το CCTV.

Αν και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, το έργο όσων συνδράμουν δυσχεραίνει ο ελλιπής φωτισμός, καθώς οι ομάδες διάσωσης διαθέτουν μονάχα κάποιους προβολείς, σύμφωνα με το CCTV.

Την ίδια ώρα, οι εκσκαφείς που επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας για να απομακρύνουν τα χαλάσματα σταμάτησαν για τη νύχτα, είπε δημοσιογράφος του δικτύου.

Οι προσπάθειες εκτυλίσσονται σε δύσκολες συνθήκες. Βασικό πρόβλημα παραμένει το γεγονός ότι τα θύματα καταπλακώθηκαν κάτω από «πολλούς δεκάδες τόνους βράχων και πετρών» ήταν η εκτίμηση που διατύπωσε ο Τσεν Τιεμπό, επικεφαλής της στρατιωτικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι βροχές που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να προκάλεσαν την κατολίσθηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ