Η Κωνσταντινούπολη απαγόρεψε και φέτος τη διοργάνωση του Gay Pride

Η Κωνσταντινούπολη απαγόρεψε και φέτος τη διοργάνωση του Gay Pride Facebook Twitter
0

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης απαγόρευσε τη διεξαγωγή του Gay Pride που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.

Ο κυβερνήτης επικαλέστηκε λόγους ασφάλειας για την πραγματοποίηση της παρέλασης, μετά τις απειλές της υπερεθνικιστικής ομάδας Alperen Hearths.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά απαγόρευση της παρέλασης ομοφυλοφίλων στην Κωνσταντινούπολη, η οποία περιγραφόταν ως η μεγαλύτερη στον μουσουλμανικό κόσμο.

Το Gay Pride ήταν συνήθως ένα ειρηνικό event, με τη συμμετοχή ανθρώπων από ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, καθώς επίσης και προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ.

Δύο χρόνια νωρίτερα, όμως, οι τουρκικές αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, καθώς οι διοργανωτές είχαν αρνηθεί να ακυρώσουν την εκδήλωση επειδή συνέπεφτε (όπως και φέτος) με τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού.

Οι διοργανωτές της παρέλασης δήλωσαν ότι θα συζητήσουν την αντίδρασή τους, αργότερα σήμερα, Σάββατο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ