Πέντε πολυκατοικίες του Λονδίνου εκκενώθηκαν μέσα στη νύκτα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Πέντε πολυκατοικίες του Λονδίνου εκκενώθηκαν μέσα στη νύκτα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς Facebook Twitter
0

Οι ένοικοι πέντε πολυκατοικιών στο βόρειο Λονδίνο απομακρύνθηκαν επειγόντως από τα διαμερίσματά τους στη διάρκεια της περασμένη νύκτας έπειτα από οδηγίες των αρχών, εννέα ημέρες μετά την τραγική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ.


Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οι δημοτικές αρχές του Κάμντεν ανακοίνωσαν πως συνολικά 800 διαμερίσματα κατανεμημένα σε πέντε πολυκατοικίες θα «εκκενώνονταν αμέσως» ώστε να επιτραπεί η πραγματοποίηση «επειγουσών εργασιών» αντιπυρικής ασφάλειας.


«Η απομάκρυνση των ενοίκων πραγματοποιείται αμέσως. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως οι άνθρωποι είναι ασφαλείς», υπογράμμισε η Τζόρτζια Γκουλντ, υπεύθυνη του δήμου.


«Η πυρκαγιά του Γκρένφελ άλλαξε τα πάντα και δεν μπορούμε να το διακινδυνεύσουμε», πρόσθεσε. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια των ανθρώπων όσο θα πραγματοποιούμε αυτές τις επείγουσες εργασίες».


Η πυρκαγιά που κατέστρεψε τον πύργο Γκρένφελ στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 ανθρώπους.


Μέσα στη νύκτα, κάτοικοι απομακρύνονταν από τον πύργο Τάπλοου με τις βαλίτσες τους. «Λάβαμε εντολή να εκκενώσουμε την πολυκατοικία, θα ειδοποιήσω τους ενοίκους», είπε η Κέισι Όπονγκ, πρόεδρος της ένωσης των ενοίκων.


Οι ένοικοι της πολυκατοικίας κατευθύνονταν προς ένα τοπικό κέντρο ψυχαγωγίας, το Swiss Cottage Leisure Center, στο οποίο θα περνούσαν τη νύκτα.


«Είναι λίγο τρομακτικό», παραδέχεται η Μισέλ Ούρκχαρτ, μια ένοικος του πύργου Μπρέι, ο οποίος εκκενώθηκε επίσης. «Είμαι θυμωμένη. Είχαμε χθες μια συνάντηση με τη δημαρχία, που προσπάθησε να μας καθησυχάσει. Πάνε δέκα χρόνια που μένουμε σ' αυτή την πολυκατοικία, μ' αυτή την επένδυση», τονίζει.


Άλλοι ένοικοι δεν καταλάβαιναν γιατί δόθηκε τόσο αργά η εντολή για την εκκένωση των κτιρίων.«Ήμουν στο σπίτι του συντρόφου μου όταν έλαβα ένα μήνυμα στο τηλέφωνό μου. Αναγκάστηκα να επιστρέψω γρήγορα. Μας ζήτησαν να φύγουμε πριν από τα μεσάνυχτα», εξήγησε η Μέλανι Ταμ. «Είναι τρελό, πάνε χρόνια που υπάρχει αυτή η πολυκατοικία, τι θα άλλαζε μια νύχτα πάρα πάνω;», αναρωτήθηκε.

πηγή: AΠΕ/ ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ