Τουλάχιστον 28 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 28 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν Facebook Twitter
0

Σχεδόν 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Πακιστάν. Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που μετέφερε στο όχημά του, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι στη νοτιοδυτική πόλη Κουέτα, ενώ αργότερα τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Παρατσινάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Επτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην πρώτη επίθεση, στην Κουέτα. Ο δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά όταν η αστυνομία σταμάτησε το όχημά του σε σημείο ελέγχου. 


Άλλοι 19 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο Ουασίμ Μπαϊγκ, εκπρόσωπος Τύπου του γενικού νοσοκομείου στην Κουέτα. Εννέα στελέχη των μονάδων ασφαλείας βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, δήλωσε ο Φαρίντ Σουμαλάν, γιατρός στο νοσοκομείο.


Η Τζαμάατ ουρ Αχράρ, οργάνωση που προέρχεται από τους Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ένα μήνυμα που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο εκπρόσωπος Τύπου της, Άσαντ Μανσούρ. «Οι επιθέσεις μας θα συνεχιστούν ωσότου ένα πραγματικό σύστημα σαρίας εφαρμοστεί στο Πακιστάν» σημείωσε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στον ισλαμικό νόμο.


Αργότερα, το απόγευμα, σε απόσταση πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων βορειοανατολικά, δύο εκρήξεις συγκλόνισαν την πόλη Παρατσινάρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.


Η διπλή επίθεση διαπράχθηκε σε μια αγορά και οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά 3 λεπτών η μία από την άλλη, επισήμανε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος Ουαζίρ Χαν Ουαζίρ. Το Παρατσινάρ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν στην αγορά για να αγοράσουν τρόφιμα για το ιφτάρ, το δείπνο κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού.


Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM