Η IKEA σκοπεύει να χτίσει μια νέα συνοικία στο Αμβούργο

Η IKEA σκοπεύει να χτίσει μια νέα συνοικία στο Αμβούργο Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hamburger Abendblatt, ένας εκπρόσωπος της σουηδικής εταιρείας IKEA, αποκάλυψε ότι υπάρχει η πρόθεση να οικοδομηθεί εξ ολοκλήρου μια νέα συνοικία στο Αμβούργο με σπίτια, γραφεία και καταστήματα για χιλιάδες ανθρώπους,

«Θέλουμε να χτίσουμε μια νέα συνοικία στην πόλη», τόνισε ο Χάραλντ Μίλερ, στέλεχος της IKEA Landprop, που ασχολείται με τις κατασκευές ακινήτων.

Σημειώνεται ότι για να πραγματοποιηθεί το σχέδιο η εταιρεία χρειάζεται μια περιοχή τουλάχιστον πέντε εκταρίων, κοντά στο κέντρο της πόλης ή κοντά στο αεροδρόμιο.

«Το Αμβούργο έχει προτεραιότητα σε σχέση με τις άλλες πόλεις της Γερμανίας. Αναζητούμε (οικοδομήσιμες) εκτάσεις και ελπίζω ότι θα τις βρούμε σύντομα», πρόσθεσε ο Μίλερ.

Πέρα από την περίπτωση της γερμανικής πόλης, η IKEA εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης παρομοίου σχεδίου και στο δυτικό Λονδίνο, ενώ ίσως ακολουθήσουν και άλλες πόλεις της δυτικής Ευρώπης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στα μέσα Αυγούστου, εκπρόσωπος της IKEA ανακοίνωσε στο σουηδικό Τύπο πως ο όμιλος θα δραστηριοποιηθεί σύντομα και στις κατασκευές ξενοδοχείων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ