Θρήνος για τον δολοφονημένο Μάνο Οικονομίδη:«Το ζήλευαν το παιδί μου και το σκότωσαν»

Θρήνος για τον δολοφονημένο Μάνο Οικονομίδη:«Το ζήλευαν το παιδί μου και το σκότωσαν» Facebook Twitter
0
Θρήνος για τον δολοφονημένο Μάνο Οικονομίδη:«Το ζήλευαν το παιδί μου και το σκότωσαν» Facebook Twitter
Η μητέρα, Μαρία Μυτιληνιού, ανάβει κερί στη μνήμη του Μάνου (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς)

Οι φίλοι και οι συμμαθητές του 20χρονου Μάνου Οικονομίδη που δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησαν εκδήλωση με αναμμένα κεριά στη μνήμη του στο πάρκο Σεθ Λόου του Μπρούκλιν, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου. Στο πάρκο, όπου είχε περάσει τα παιδικά του χρόνια ο Μάνος υπήρχαν φωτογραφίες του, δεκάδες κεριά και μηνύματα αγάπης.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του, Μαρία Μυτιληνιού, η οποία έδωσε το παρών υποβασταζόμενη από συγγενείς  και άκουγε τους φίλους του Μάνου να μιλούν με δάκρυα στα μάτια για το πόσο πολύ τους έχει στοιχίσει ο άδικος θάνατός του. 

Η μητέρα του Μάνου Οικονομίδη, σε νέες δηλώσεςι της στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» αμφισβητεί τα αίτια δολοφονίας του γιου της και εκφράζει την ευχή να λάμψει η αλήθεια.

«Το ζήλευαν το παιδί μου και το σκότωσαν», είπε η μητέρα του Οικονομίδη. Και συνέχισε: «Η ανακοίνωση για τα αίτια θανάτου δεν έχει λογική, ακόμη και αστυνομικοί ανεπίσημα μου είπαν ότι άλλοι πρέπει να είναι οι λόγοι και οι αιτίες. Η κοπέλα που τον κατηγόρησε για βιντεοσκόπηση και βιασμό ήθελε τον Μάνο μου, ήθελε να κάνουν σχέση, εκείνος δεν την ήθελε και ίσως από ζήλια να τον εκδικήθηκε».

«Δεν ξέρω πια τι να πω και τι να υποθέσω. Παρακαλώ μόνο τον Θεό να βγει στο φως όλη η αλήθεια» ανέφερε ακόμη.

Το βράδυ της Τετάρτης συντετριμμένη η οικογένεια Οικονομίδη επισκέφθηκε το νεκροτομείο για την αναγνώριση και ταυτοποίηση του πτώματος. Η κηδεία του Μάνου θα τελεσθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου στην εκκλησία Αγίου Νικολάου και Αγίας Μαρίνης στο Μπρούκλιν.

Θρήνος για τον δολοφονημένο Μάνο Οικονομίδη:«Το ζήλευαν το παιδί μου και το σκότωσαν» Facebook Twitter

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο Μάνος Οικονομίδης κατέρρευσε στο διάδρομο του κτιρίου 355 16 δρόμους και 7η Λεωφόρο στο Μπρούκλιν όπου πριν φέρεται να είχε συνευρεθεί ερωτικά με έναν 21χρονο άντρα και μία γυναίκα. Το ερωτικό τρίγωνο κατέληξε σε φόνο όταν ένας από τους μετέχοντες άρχισε να βιντεοσκοπεί τη σεξουαλική συνεύρεση, προκαλώντας την οργή της γυναίκας η οποία επικοινώνησε με τον φίλο της που δεν μετείχε στην ερωτική πράξη και έκανε λόγο για βιασμό της.

Ο 21χρονος, που διέμενε στο διαμέρισμα πήγε τη γυναίκα στο σπίτι της στο Στάτεν Αϊλαντ. Όταν επέστρεψε, ο Οικονομίδης αποφάσισε να φύγει, αλλά μόλις βγήκε στο διάδρομο οι κάμερες παρακολούθησης καταγράφουν δύο λευκούς και έναν Αφροαμερικανό να τον κυνηγούν και να τον χτυπούν με ρόπαλο και να τον μαχαιρώνουν στο στήθος και στην κοιλιά. Αιμόφυρτος χτύπησε την πόρτα ενός κοντινού διαμερίσματος λέγοντας ότι τον χτύπησαν.

«Προσπάθησε να σηκωθεί» ανέφερε στην Αστυνομία έντρομη η γυναίκα, «και κατέρρευσε στο πάτωμα. Ολο του το σώμα άρχισε να τρέμει και όταν το ασθενοφόρο είχε φθάσει μετά βίας είχε σφυγμό».

Θρήνος για τον δολοφονημένο Μάνο Οικονομίδη:«Το ζήλευαν το παιδί μου και το σκότωσαν» Facebook Twitter

Ο Οικονομίδης ξεψύχησε στο νοσοκομείο «Methodist» του Μπρούκλιν στις 4:33 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η Αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο για τη δολοφονία. Πρόκειται για τον 24χρονο Κρίστοφερ Μεμπρένο (Christopher Membreno), ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας με κατηγορίες δολοφονίας δευτέρου βαθμού, διάρρηξη πρώτου βαθμού και παράνομη οπλοκατοχή.

Ο Μεμπρένο είναι ο σύντροφος της γυναίκας που εμπλέκεται στο ερωτικό τρίγωνο στον οποίο η νεαρή τηλεφώνησε και ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα βιασμού. Ταυτόχρονα, προχωρούν οι έρευνες για τη σύλληψη των άλλων δύο υπόπτων δολοφόνων.

πηγή: ekirikas.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM