Ένα νεογέννητο βρέφος κέρδισε δωρεάν πτήσεις για μια ζωή επειδή γεννήθηκε πρόωρα κατά τη διάρκεια πτήσης της Jet Airways, από την Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας προς το Κοτσί της Ινδίας. Λόγω του πρόωρου τοκετού, ο πιλότος έκανε παράκαμψη για τη Μουμπάι αλλά τελικά το βρέφος γεννήθηκε πριν καν προλάβει να προσγειωθεί το αεροπλάνο και χάρη στην άμεση ανταπόκριση του προσωπικού χαίρει άκρας υγείας.  

 

Πέρυσι περισσότερα από πέντε βρέφη γεννήθηκαν στην διάρκεια πτήσεων, αλλά δεν έτυχαν όλα ίδιας «επιβράβευσης» όπως το χθεσινό που κέρδισε δωρεάν μετακινήσεις με την αεροπορική εταιρία για την υπόλοιπη ζωή του. Η τελευταία εταιρία που έκανε αντίστοιχο δώρο με την Jet Airways, ήταν η AirAsia, όταν το 2009 μια επιβάτης γέννησε κατά τη διάρκεια δίωρης πτήσης από την Πενάνγκ προς την Κουτσίνγκ, στη Μαλαισία.   

 

Οι πιο πολλές αεροπορικές εταιρίες είναι λίγο πιο φειδωλές στα δώρα σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Η Virgin Atlantic είχε δωρίσει δωρεάν πτήσεις σε βρέφος που γεννήθηκε σε πτήση της μέχρι την ηλικία των 21 ετών. Πέρυσι, ένα βρέφος που γεννήθηκε σε πτήση της Cebu Pacific Air κέρδισε απλώς ταξιδιωτικά μίλια αντί για ανοικτό εισιτήριο απεριόριστων ταξιδίων, ενώ στην Shona Owen, που γεννήθηκε σε πτήση της British Airways το 1990, έδωσαν απλώς εισιτήρια Α' Θέσης για τα 18α γενέθλιά της. Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση της Saw Jet, που γεννήθηκε σε διάρκεια πτήσης της Jetstar Asia στις αρχές του 2016 και οι γονείς της της έδωσαν το όνομα της αεροπορικής εταιρίας. Ωστόσο, η εταιρία από την πλευρά της αποφάσισε να της κάνει απλώς δώρο βρεφικά είδη αξίας περίπου 650 ευρώ. 

 

Τέλος υπάρχουν και εταιρίες που ένας πρόωρος τοκετός στον αέρα δεν τους κάνει καμία αίσθηση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας μητέρας που ταξίδευε με την Turkish Airlines και γέννησε πρόωρα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Αμέσως μετά την προσγείωση, μητέρα και βρέφος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και το θέμα έληξε εκεί.