Αρχηγός αντισημιτικού κόμματος ανακαλύπτει ότι είναι Εβραίος

Αρχηγός αντισημιτικού κόμματος ανακαλύπτει ότι είναι Εβραίος Facebook Twitter
16

Ένας από τους αρχηγούς του κόμματος Jobbik στην Ουγγαρία το οποίο έχει ανοιχτά αντισημιτική πολιτική ανακάλυψε ότι είναι και ο ίδιος Εβραίος.

Σύμφωνα με το ΑΡ ο Csanad Szegedi έχει κάνει καριέρα μιλώντας για την «εβραϊκότητα» στους πολιτικούς κύκλους. Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν όταν το 2010 ένας φυλακισμένος ισχυρίστηκε ότι μπορεί να αποδείξει ότι ο Szegedi έχει εβραϊκές ρίζες. Ο Szegedi προσπάθησε να τον δωροδοκήσει προκειμένου να σταματήσει τις δηλώσεις αλλά οι φήμες και το σούσουρο τον ανάγκασαν να παραδεχτεί ότι η μητέρα του ήταν Εβραία και η γιαγιά του επιβίωσε από το Άουσβιτς.

Κάτω από την αυξανόμενη πίεση ο Szegedi παραιτήθηκε από τη θέση και διαγράφηκε από μέλος του κόμματος. Ο πρόεδρος του κόμματος στη συνέχεια του ζήτησε να παραιτηθεί και από τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο. Η επίσημη θέση του κόμματος είναι ότι οι τιμωρίες είναι εξαιτίας της απόπειρας δωροδοκίας και όχι εξαιτίας της καταγωγής του Szegedi.

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Μία ημέρα ο μικρός Αλία εξ Αλβανίας ακούει τη δασκάλα του να του λέει:-Αλία, από σήμερα είσαι Έλληνας και θα λέγεσαι Ηλίας.Περιχαρής πηγαίνει το μεσημέρι στο σπίτι ο Αλία και λέει στους γονείς του:- Από σήμερα είμαι Ελληνάκι και λέγομαι Ηλίας και όχι Αλία.Τον παραλαμβάνουν ο πατέρας του και η μάνα του και τον κάνουν τουλούμι στο ξύλο.Την άλλη μέρα πηγαίνει ο Αλία στο σχολείο, τον βλέπει η δασκάλα του και τον ρωτάει:-Τι έγινε Ηλία; Τι έπαθες;-Με δείρανε χθες δυο Αλβανοί κυρία.
Απογοητευρικό αγαπητέ Άρη είναι επίσης να πιστεύεις με φανατισμό ότι είσαι γνήσιος απόγονος των αρχαίων Ελλήνων όταν εδώ και πάνω από 2.000 έχει περάσει από τούτο το βασανισμένο τόπο κάθε καρυδιάς καρύδι: από σχεδόν ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, τη μισή Ευρώπη, μέχρι και σκανδιναβία. Γελοίο όμως είναι ότι πολλά χωριά από τα μέρη του Μιχαλολιάκου (Μάνη) έχουν ακόμα τα σλάβικα ονόματά τους. Φυσικά όπως όλοι καταλαβαίνουμε, το πουλί τους όλοι οι παραπάνω δεν το βγάζανε από τις πανοπλίες και τις βράκες τους μόνο για κατούρημα.
Άκρως απογοητευτικό πάντως είναι να αναμασιούνται εδώ μέσα συνέχεια τα γελοία και ζηλόφθονα επιχειρήματα του Fallmerayer ,τα οποία έχω βαρεθεί να λέω ότι τα έχουν κατακρημνίσει τόσο ο Παπανούτσος όσο και ο Παπαρρηγόπουλος στον περίφημο λόγο του στις 20 Μαΐου του 1857 και που αναδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Νέα Πατρίδα".Μα τι στο διάολο μας έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι και τους απαρνιόμαστε συνεχώς μετά από 2500 χρόνια; Κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι υπήρχαν άνθρωποι με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα δικά τους που μεγαλούργησαν ,κάποιοι άλλοι έχουν κάνει σημαία τους τα ίδια αυτά κατορθώματα χωρίς οι ίδιοι να είναι σε θέση να τα κατανοήσουν και μάλιστα τους βάλαμε και στη βουλή ,τρομάρα μας ,κάποιοι άλλοι όμως ,και σε αυτό το σημείο θέλω να δώσω προσοχή ,αν και διαφορετικής καταγωγής τα γνωρίζουν ,τα ασπάζονται ,τα αναμεταδίδουν και κλίνουν το γόνυ με σεβασμό όπως οι Nietzsche (η γέννηση της τραγωδίας) και προσφάτως ο Günter Grass. Όλοι οι παραπάνω ,μάλιστα ,ερμηνεύουν αφού έχουν καταγράψει και τον λόγο αυτής της άρνησης.Τελειώνοντας να υπενθυμίσω κάτι το οποίο στην εποχή μας είναι πλέον κοινός τόπος ,ότι δηλαδή δεν μπορεί να υφίσταται ίδιο DNA μετά από 2500 χρόνια αφού αυτό διαφοροποιείται ολοσχερώς μετά από 8 και μόνο γενεές.Άρα γιατί πράγμα μιλάμε;μιλάμε για τον πληθυσμό που κατοικεί στον ίδιο χώρο ,μιλάει την ίδια γλώσσα ,ασπάζεται τα ίδια ιδεώδη , φυλάγει την κληρονομιά αυτή με κόπο και κόστος και που στο κάτω κάτω έχουν κάθε δικαίωμα να καμαρώνουν.ΥΓ. Ένας βλάξ ρομαντικός αριστερός.
sitarcos αν δεν ήσουν τόσο κομπλεξικός θα καταλάβαινες ότι η ερώτηση πήγαινε στον eclaire. Εννοούσα ότι δεν είναι κακό να έχει κάποιος εθνική ταυτότητα,που κολλάει ο Χριστόδουλος;Η εκκλησία μοιράζει τις ταυτότητες;Έλεος, δεν το ήξερα ότι την εθνικότητα την ορίζει η εκκλησία. Άσχετοοοοοοοοοος!
Δε πα' να γράφει και Σπαρτιάτης, τι με νοιάζει;Παρεμπιπτόντως μήπως είσαι Βαρντασκανός και το λες αυτό;Ποιος σου είπε ότι προσβλήθηκα, ειλικρινά νομίζεις ότι μπορεί να με προσβάλλει οποιοσδήποτε εδώ μέσα; Αν είναι δυνατον, και μην κλέβεις το όνομά μου. Το έχω για άτομα σαν εσένα so you can kiss my beautiful fanny!!!
Μάλλον εσύ λοιδορείς αγαπητέ sitarcos (κοίτα να δεις που ξέρω τι σημαίνει), δε χρειάζεται να είσαι τόσο αλαζόνας,κατέβα λίγο από το θρόνο σου τέρας μορφώσεως να ασχοληθείς και λίγο με εμάς τους θνητούς. Το ποιος βγάζει ξινίλα το αποδεικνύεις περίτρανα εσύ, αυτό που σε πείραξε περισσότερο είναι που κάποιος δεν συμφωνεί μαζί σου, οι ψυχιατρικές κλινικές είναι γεμάτες από άτομα σαν εσένα και πίστεψέ με ούτε εγώ θα ήθελα καν να προσπαθήσω να σε ψυχολογήσω, δυστυχώς η Ελλάδα είναι γεμάτη με άτομα όπως εσύ, άτομα ημιμαθή που το παίζουν μορφωμένα και νομίζουν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο, αυτό που καταφέρνουν ωστόσο είναι να παραμείνουν στην αφάνεια και στον πάτο της κοινωνίας.Παρεμπιπτόντως πως θα μπορούσε κάποιος ασθενής να γίνει ψυχολόγος; Ακούγεται οξύμωρο...Όσο για το avatar, συγγνώμη που δεν προσπάθησα να ψάξω να βρω κάτι τόσο επιτηδευμένο για να ικανοποιηθείς, διάλεξα ένα που ταιριάζει στους επικριτές μου.Για την έλλειψη χιούμορ, άσ'το καλύτερα, για την έλλειψη επιχειρημάτων, οι απαντήσεις μου δείχνουν αν ισχύει, σε αντίθεση με εσένα που το μόνο που κάνεις είναι να επιτίθεσαι φραστικά χωρίς ΚΑΝΕΝΑ επιχείρημα. Για την συσσωρευμένη κακεντρέχεια, καλύτερα κοίτα τα δικά σου κακεντρεχή σχόλια προς οποιονδήποτε σχολιαστή.Τέλος, μην χρησιμοποιείς όρους της ψυχολογίας αν δε ξέρεις τίποτα από αυτόν τον τομέα, άκου εκεί σύνδρομο καταδίωξης, μπορώ απλώς να γελάσω με την ημιμάθεια ή μάλλον την αμάθειά σου.Αντίο, "συγκροτημένη" προσωπικότητα.
Πάντως είναι απογοητευτικό το ότι ενώ έμαθε ότι είναι Εβραίος, κι ότι η γιαγιά του βασανίστηκε στο Άουσβιτς από ανθρώπους σαν κι αυτούς του κόμματός του, δεν ήρθε στα συγκαλά του - μόνο προσπάθησε να παραμείνει σε ένα κόμμα που τον μισούσε.
Πρώτον, περισσότεροι Χριστιανοί βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν στο Άουσβιτς παρά Εβραίοι, δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί ο όρος Ολοκαύτωμα να απευθύνεται μόνο στους Εβραίους. Εκτός από τους Εβραίους ο Χίτλερ είχε στοχοποιήσει τους Χριστιανούς, τους Ρομά, τους ομοφυλόφιλους, παρ'όλα αυτά μόνο οι Εβραίοι μνημονεύονται.Δεύτερον, κι αν η γιαγιά μου ήταν Χριστιανή ή Μουσουλμάνα κι είχε βασανιστεί στο Άουσβιτς σημαίνει ότι κι εγώ πρέπει να ακολουθώ την ίδια θρησκεία;Τρίτον, από πότε ο Εβραϊσμός θεωρείται έθνος; Τι πάει να πει ότι ανακάλυψε ότι είναι Εβραίος; Ότι κατάγεται από το κράτος "Εβραιάν"; Εγώ νόμιζα ότι ο καθένας επιλέγει τι θρησκεία ακολουθεί και είναι μια επιλογή που δεν έχει σχέση με την γενεαλογία του καθενός.Τέταρτον, θα κατηγορηθώ κι εγώ για αντισημιτισμό για αυτές μου τις παρατηρήσεις;