Νύχτα τρόμου στο Λονδίνο με νεκρούς και τραυματίες από επιθέσεις - (ΒΙΝΤΕΟ)

Νύχτα τρόμου στο Λονδίνο με νεκρούς και τραυματίες από επιθέσεις - (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
3

Συναγερμός έχει σημάνει στη βρετανική πρωτεύουσα όπου αρχικά ένα όχημα έπεσε σε πλήθος στη Γέφυρα του Λονδίνου. Μέσα σε λίγα λεπτά υπήρξαν δύο ακόμη σοβαρά περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν.

Για την ώρα η βρετανική αστυνομία αναζητεί τρεις υπόπτους, οι οποίοι ενδέχεται να είναι οπλισμένοι, έπειτα από το μπαράζ των βίαιων επεισοδίων, στη Γέφυρα του Λονδίνου, στην κοντινή Αγορά Μπόροου και στην περιοχή Βόξολ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC.


Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι βρίσκεται σε επαφή με τις διωκτικές αρχές και ενημερώνεται συνεχώς για τα συμβάντα, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάσταση στη βρετανική πρωτεύουσα.


Υπάρχουν «πολλά θύματα», με βρετανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για 15-20 τραυματίες. Η αστυνομία έκανε λόγο για «τουλάχιστον έναν θάνατο», σύμφωνα με το BBC.

Σύντομη ανασκόπηση όσων έχουν συμβεί μέχρι τώρα:

  • Η αστυνομία χαρακτήρισε τα δύο επεισόδια στην πρωτεύουσα - στη Γέφυρα του Λονδίνου και στην Αγορά του Borough - ως πράξεις τρομοκρατίας.
  • Στη Γέφυρα του Λονδίνου, ένα φορτηγό έπεσε, προφανώς σκόπιμα, σε πεζούς
  • Στην Αγορά Borough υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις με μαχαίρι
  • Το τρίτο περιστατικό, η επίθεση με μαχαίρι στο Vauxhall, δεν θεωρείται πλέον συνδεδεμένο με όσα προηγήθηκαν, δήλωσε η αστυνομία.
  • Δεν είναι ακόμη γνωστό ακόμη ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματιών, αλλά υπάρχουν "πολλαπλές απώλειες", σύμφωνα με την Μητροπολιτική αστυνομία
Νύχτα τρόμου στο Λονδίνο με νεκρούς και τραυματίες από επιθέσεις - (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter


Η Γέφυρα του Λονδίνου έχει κλείσει και προς τις δύο κατευθύνσεις μετά το πρώτο συμβάν. Ένα φορτηγάκι που κινείτο με περίπου 80 χλμ. την ώρα βγήκε από τον δρόμο και χτύπησε πεζούς. Αμέσως μετά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με μαχαίρι. Σύμφωνα με το CNN δύο άνδρες μπήκαν σε ένα εστιατόριο στην περιοχή Borough Market, κοντά στη γέφυρα του Λονδίνου, και μαχαίρωσαν δύο ανθρώπους που βρίσκονταν στο εσωτερικό του, Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο CNN ότι μια σερβιτόρα τραυματίστηκε από μαχαίρι στον λαιμό κι ένας άνδρας στην πλάτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα η αστυνομία γνωστοποίησε ότι δυνάμεις της σπεύδουν για να αντιμετωπιστεί ένα σοβαρό συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου.


Η βρετανική εφημερίδα Sun ανέφερε στον ιστότοπό της ότι κατά τις πληροφορίες της, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Όλη η περιοχή είναι ήδη αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελικόπτερα πετούν πάνω από τη γέφυρα.


Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι ένα λευκό φορτηγάκι βγήκε από το οδόστρωμα και χτύπησε πέντε ή έξι πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ωστόσο υπάρχουν αναφορές για αρκετά περισσότερους τραυματίες ενώ η αστυνομία εκκενώνει όλα τα γύρω κτίρια και καταστήματα. Οι τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε το ΒΒC αναφέρουν πως υπάρχουν νεκροί.


Η υπηρεσία μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι ο σταθμός του υπογείου London Bridge έκλεισε, κατόπιν σχετικού αιτήματος της αστυνομίας.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και για πυροβολισμούς.Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι είδε τρεις ανθρώπους με τραύματα από μαχαίρι.

Νωρίτερα μια νεαρή κοπέλα που ήταν στο σημείο μίλησε στο BBC και ανέφερε πως επικρατεί χάος και πως είδε πολλούς τραυματίες.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι βρίσκεται σε επαφή με τις διωκτικές αρχές ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν στο Λονδίνο, σύμφωνα με μια ανάρτηση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στο Twitter.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις διωκτικές αρχές ανέφερε πως η αστυνομία πιστεύει ότι το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου αποτελούσε τρομοκρατική ενέργεια.

Λίγο αργότερα, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει πλέον τα συμβάντα που σημειώθηκαν στη Γέφυρα του Λονδίνου και στο Μπόροου Μάρκετ ως τρομοκρατικές ενέργειες.

Tην ίδια ώρα κυκλοφόρησε και ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να εισέρχονται σε ένα μπαρ και να φωνάζουν σε όλους τους πελάτες να πέσουν στο έδαφος...


Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά γίνονται από γεννημένους στη Βρετανία (ή Γαλλία ή Βέλγιο) και όχι από πρόσφυγες..Επίσης η May είχε κατεβάσει το terror threat level μέρες πριν!!! ενώ ήταν critical μετά την επίθεση στο Manchester! Προφανώς νόμιζαν ότι τους έπιασαν όλους...