ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Γκάμπριελ: Ο Τραμπ απομακρύνεται διαρκώς από τα ιδεώδη του δυτικού κόσμου

Γκάμπριελ: Ο Τραμπ απομακρύνεται διαρκώς από τα ιδεώδη του δυτικού κόσμου Facebook Twitter
0

«Βιώνουμε έναν ηγέτη των ΗΠΑ, ο οποίος απομακρύνεται διαρκώς από τα ιδεώδη του δυτικού κόσμου», είπε σε συνέντευξή του στο δεύτερο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Zίγκμαρ Γκάμπριελ.


«Η Δύση έγινε κατά ένα μέρος μικρότερη τις τελευταίες μέρες. Οι 7 μεγαλύτερες βιομηχανικές χώρες θα μπορούσαν να είχαν υποστηρίξει τις βασικές αρχές του δυτικού κόσμου, όχι με την γεωγραφική του σημασία, αλλά υπό την έννοια των κοινωνικών ιδεωδών όπως είναι η δημοκρατία, η ελευθερία της γνώμης, αλλά κυρίως την ισχύος του διεθνούς δικαίου και όχι του δικαίου του ισχυροτέρου», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.


«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας εκλεγμένος αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος σε σημαντικά θέματα δεν εναρμονίζεται πλέον με μας στην Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει τώρα να υπεραμυνθεί των ιδεωδών του δυτικού κόσμου και γι' αυτό η Γερμανία πρέπει να συμβάλει, ώστε να καταστεί ισχυρότερη. Ιδίως, πρέπει να σταματήσουμε να περιφρονούμε τους άλλους και να τους δασκαλεύουμε. Το κάναμε τα τελευταία χρόνια πολύ συχνά», τόνισε.


Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πρόσθεσε ότι «υπάρχουν αρκετοί λόγοι, ώστε να είναι κανείς υπερήφανος για την Ευρώπη: πουθενά στον κόσμο δεν ζουν πιο δημοκρατικά, πιο ελεύθερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα πουθενά στον κόσμο».


Η Γερμανία θα πρέπει να βοηθήσει τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες, ώστε να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, κάτι που είναι προς το συμφέρον και της ίδιας, επισήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM