Tι είπε ο Ερντογάν με αφορμή την Άλωση:Η Κωνσταντινούπολη είναι η βιτρίνα μας

Tι είπε ο Ερντογάν με αφορμή την Άλωση:Η Κωνσταντινούπολη είναι η βιτρίνα μας Facebook Twitter
0

Με λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάζουν σήμερα οι Τούρκοι την 564η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. «Είκόνα της Τουρκίας», χαρακτήρισε την πόλη ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας σε ομιλία του ότι «και οι 80 τουρκικές επαρχίες έχουν ανθρώπινες και φυσικές συνδέσεις μαζί της» και πως «μ’ αυτή την έννοια το να μιλάς για την Κωνσταντινούπολη σημαίνει ότι μιλάς για την Τουρκία».

 «Είναι γεγονός ότι, ενώ η Άγκυρα είναι η πρωτεύουσα της Τουρκίας, η Σμύρνη είναι η πρωτεύουσα του Αιγαίου, και πόλεις όπως η Αττάλεια και η Μούγλα είναι τουριστικοί προορισμοί, η Κωνσταντινούπολη είναι η βιτρίνα της χώρας μας. Όσο πιο όμορφη και λαμπερή γίνεται αυτή η βιτρίνα, τόσο πιο κερδοφόρο για την Τουρκία»,  πρόσθεσε.   

«Όταν μιλάμε για την Κωνσταντινούπολη, μιλάμε για την Τουρκία. Είτε οι άνθρωποι έρχονται για επαγγελματικούς λόγους είτε για επίσκεψη, η Κωνσταντινούπολη είναι η πρώτη επαφή για αυτούς με τη χώρα μας «, είπε επίσης προαναγγέλλοντας νέα σημαντικά έργα στην πόλη.     

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο Πρωθυπουργός Μπινάλι Γκιλντιρίμ, ο οποίος τόνισε ότι οι διάφορες κοινότητες συνυπήρξαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για πολλά χρόνια, «φιλικά και μέσα σε γαλήνη, όπως ζουν και σήμερα στην Τουρκική Δημοκρατία».

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ανέβασε ανάρτηση στο twitter με αναπαράσταση της εισόδου των Οθωμανών στην Κωνσταντινούπολη, υπό τον Μωάμεθ τον Πορθητή γράφοντας : «Τι ωραίος στρατός. Τι ωραίος διοικητής».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ