Ο Μακρόν εξηγεί γιατί έσφιξε τόσο δυνατά το χέρι του Τραμπ και παραδέχεται κάτι που όλοι υποπτεύονταν

Ο Μακρόν εξηγεί γιατί έσφιξε τόσο δυνατά το χέρι του Τραμπ και παραδέχεται κάτι που όλοι υποπτεύονταν Facebook Twitter
2

O νεοεκλεγείς Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ομολόγησε ότι η δυνατή χειραψία του με τον Τραμπ στις Βρυξέλλες είχε όντως βαθύτερη σημασία και επιβεβαίωσε ότι στην πολιτική ακόμη και οι χειρονομίες έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό, αποτελώντας σε αρκετές περιπτώσεις προϊόν επικοινωνιακού σχεδιασμού.

«Η χειραψία μου μαζί του, δεν ήταν αθώα» δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Journal du Dimanche». «Δεν είναι το άλφα και το ωμέγα της πολιτικής, αλλά μία στιγμή αλήθειας», παραδέχτηκε.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανταποκριτές του Λευκού Οίκου που βρίσκονταν στην αμερικανική πρεσβεία της βελγικής πρωτεύουσας, οι δυο Πρόεδροι έπιασαν ο ένας το χέρι του άλλου και τα έσφιξαν τόσο δυνατά, που σχεδόν άσπρισαν οι αρθρώσεις τους.

Ο Philip Rucker της Washington Post δήλωσε: «Ο Τραμπ προσπάθησε δύο φορές να απελευθερώσει το χέρι του αλλά ο Μακρόν του το κρατούσε σφιχτά. Ήταν μία πολύ δυνατή χειραψία μεταξύ δύο κυρίαρχων αρσενικών».

Ο ανταποκριτής του Reuters στον Λευκό Οίκο έγραψε στο Twitter: «Οι φωτογράφοι παρατήρησαν ότι ο Τραμπ και ο Μακρόν έσφιγγαν τα χέρια τους δυνατά. Ο Τράμπ έδειχνε να θέλει το χέρι του πίσω».

Η παράξενη, σχεδόν αστεία χειραψία του Τραμπ έχει σχολιαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, με ειδικούς στη γλώσσα του σώματος και ψυχολόγους να επισημαίνουν ότι είναι ένας τρόπος για να δείξει ότι έχει το «πάνω χέρι».

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Τι χειραψίες κυρίαρχων αρσενικών, καλέ; Μέχρι πρότινος είχε βουίξει ο τόπος για τις χειραψίες του Τράμπ που έπιανε το χέρι του άλλου και το τραβολογούσε. Ε, είπε κι ο Μακρόν να του δώσει ένα μαθηματάκι!