Τραμπ και Μέρκελ ακύρωσαν τις προγραμματισμένες συνεντεύξεις Τύπου μετά την σύνοδο του G7

Τραμπ και Μέρκελ ακύρωσαν τις προγραμματισμένες συνεντεύξεις Τύπου μετά την σύνοδο του G7 Facebook Twitter
0


Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, η οποία δίδεται, κάθε φορά, μετά το πέρας των εργασιών των συνόδων του G7.


Ανάλογη απόφαση είχε λάβει, νωρίτερα και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ και θεωρείται ενδεικτική της απόστασης που χωρίζει τους ηγέτες που συμμετέχουν στην σύνοδο της Σικελίας, σε ζωτικής σημασίας θέματα. Μετά το γεύμα, βάσει του προγράμματος που έγινε γνωστό, ο Τραμπ θα μεταβεί στην στρατιωτική βάση της Σιγκονέλλα, όπου θα μιλήσει μόνον στους αμερικανούς στρατιώτες και στην συνέχεια θα επιβιβασθεί στο προεδρικό αεροσκάφος.

Δείχνουν να επιβεβαιώνονται, με τον τρόπο αυτό, οι φόβοι για ουσιαστικές αποστάσεις και διαφωνίες με τους υπόλοιπους εταίρους που συμμετέχουν στην σύνοδο της Κάτω Ιταλίας.

Οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη είχαν μια έντονη συζήτηση με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, είπε χθες η καγκελάριος της Γερμανίαςσε δημοσιογράφους και όλοι οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο της G7 προέτρεψαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να στηρίξει τις συμφωνίες του Παρισιού.


Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει να εξετάζει το θέμα, προσθέτοντας, ωστόσο, πως πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον εντέλει θα τιμήσει τη δέσμευσή της για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου όπως καθορίζονται από τη Συμφωνία του Παρισιού του 2015.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM