Γαλλία: Συνελήφθησαν 10 γυναίκες που σχεδίαζαν να κάνουν μπάνιο φορώντας μπουρκίνι στις Κάννες

Γαλλία: Συνελήφθησαν 10 γυναίκες που σχεδίαζαν να κάνουν μπάνιο φορώντας μπουρκίνι στις Κάννες Facebook Twitter
Φωτό αρχείου: ΕPA
1

Δέκα γυναίκες, που σκόπευαν να κάνουν το μπάνιο τους σήμερα στην πλαζ των Καννών φορώντας μπουρκίνι, το μαγιό που καλύπτει όλο το σώμα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο Martinez, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

 


 

Οι γυναίκες έφτασαν στις Κάννες από το Παρίσι με τρένο. Είναι όλες φίλες ή συγγενείς του Ρασίντ Νεζάκ, ενός Αλγερινού ο οποίος έγινε γνωστός το 2010, όταν αποφάσισε να πληρώνει τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε γυναίκες οι οποίες δεν τηρούν τη γαλλική νομοθεσία που απαγορεύει την μπούρκα.

 


 

Οι γυναίκες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα των Καννών όπου παρέμεναν μέχρι αργά το απόγευμα.

 

Ο 45χρονος πολιτικός και επιχειρηματίας ήθελε με αυτόν τον τρόπο να υπενθυμίσει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας πέρσι τον Αύγουστο αναίρεσε τις αποφάσεις διαφόρων παραλιακών δήμων (μεταξύ αυτών και εκείνος των Καννών) που απαγόρευαν στις γυναίκες να εμφανίζονται στις παραλίες με μπουρκίνι.

 

Ο Νεκάζ πέρασε πρώτα από το αστυνομικό τμήμα και κατόπιν πήγε στην Κρουαζέτ όπου εξήγησε στα μέσα ενημέρωσης ότι κινδυνεύει να καταδικαστεί σε εξάμηνη φυλάκιση και να του επιβληθεί πρόστιμο 7.500 ευρώ "για οργάνωση παράνομης διαδήλωσης" αν επιμείνει στην απόφασή του να οδηγήσει τις γυναίκες στην παραλία.

 

Την Τετάρτη οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν κάθε διαδήλωση στις Κάννες. Ο Νεκάζ υποστηρίζει ότι εγκατέλειψε το αρχικό σχέδιό του για διαδήλωση και οργάνωσε "ένα απλό μπάνιο με φίλες και συγγενείς".

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια