ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Aυτός είναι ο βομβιστής που αιματοκύλησε τη συναυλία στο Μάντσεστερ

Aυτός είναι ο βομβιστής που αιματοκύλησε τη συναυλία στο Μάντσεστερ Facebook Twitter
7

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες του Σαλμάν Αμπέντι, του 22χρονου δράστη της αιματηρής βομβιστικής επίθεσης στο συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Σαλμάν Αμπέντι είχε γεννηθεί στο Μάντσεστερ το 1994 από Λίβυους γονείς. Η εφημερίδα «Daily Telegraph» ανέφερε ότι ήταν το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας.

«Το πρόσωπο του απόλυτου κακού» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Sun που δημοσίευσε μια ακόμη φωτογραφία  του Σαλμάν Αμπεντί.

Aυτός είναι ο βομβιστής που αιματοκύλησε τη συναυλία στο Μάντσεστερ Facebook Twitter

Οι γονείς του Αμπεντί είχαν γεννηθεί και οι δύο στη Λιβύη. Έφυγαν από τη χώρα τους και κατέφυγαν στη Βρετανία για να γλιτώσουν από το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στο Λονδίνο και κατόπιν στο Μάντσεστερ, στο προάστιο Φάλοουφιλντ.

Aξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε ένα σπίτι αυτής της συνοικίας και προχώρησαν σε μια «ελεγχόμενη έκρηξη» ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο οίκημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

Έρευνα πραγματοποιήθηκε επίσης και στο σπίτι του αδελφού του Σαλμάν Αμπέντι, επίσης στο νότιο Μάντσεστερ. Οι δύο αδελφοί σύχναζαν στο τοπικό τζαμί του Ντίντσμπερι.

Σύμφωνα, επίσης, με τα βρετανικά ΜΜΕ, οι αρχές προσπαθούν να ερευνήσουν αν ο δράστης ενήργησε μόνος ή ήταν μέλος κάποιου πυρήνα τρομοκρατών.

Χθες το βράδυ, η Tερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι το επίπεδο απειλής της τρομοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται σε «κρίσιμο» και ότι δυνάμεις του στρατού θα αναπτυχθούν στους δρόμους για να προστατεύσουν σημαντικούς χώρους και κομβικές τοποθεσίες.

Αναλυτικά εδώ..>>>

Διεθνή
7

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM