Νέο βίντεο από το στάδιο στο Μάντσεστερ αποκαλύπτει τον πανικό και τον τρόμο μετά την έκρηξη

Νέο βίντεο από το στάδιο στο Μάντσεστερ αποκαλύπτει τον πανικό και τον τρόμο μετά την έκρηξη Facebook Twitter
0

Χιλιάδες νέοι άνθρωποι ετοιμαζόντουσαν να βγουν από το στάδιο έχοντας περάσει μια απολαυστική βραδιά με το αγαπημένο του μουσικό είδωλο, όταν ακούστηκε ο δυνατός κρότος της έκρηξης και ο τρόμος άρχισε να εξαπλώνεται.

Νεαρά παιδιά αλλά και γονείς που παρακολουθούσαν τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ περιγράφουν στο ραδιόφωνο του BBC και στο τοπικό ραδιόφωνο του Μάντσεστερ τις τρομακτικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια τους όταν εξερράγη η βόμβα.

Ο έφηβος Ράιαν Μόρισον απλά περπατούσε μέσα στο στάδιο όταν άκουσε πίσω του την έκρηξη της βόμβας.

«Ακουσα μία τεράστια έκρηξη και αμέσως μετά είδα τον καπνό. Τότε κάποιος φώναξε «βόμβα» και στη συνέχεια όλοι άρχισαν να τρέχουν. Ήταν ένα πραγματικό μακελειό. Άνθρωποι τραυματίστηκαν και ποδοπατήθηκαν μέσα στον πανικό. Ήταν η απόλυτη σφαγή.»

Αφού κατάφερε να ξεφύγει από το πλήθος ο Ράιαν, που είχε πάει στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε με τους φίλους τους, είπε ότι είδε ανθρώπους να τρέχουν στους δρόμους της πόλης ουρλιάζοντας.

«Άνθρωποι έτρεχαν στους δρόμους σε σύγχυση προσπαθώντας να βρουν τους φίλους τους. Έκλαιγαν. Ήταν σαν να βλέπεις ταινία. Εντελώς σουρεαλιστικό», λέει ο Ράιαν.

Ο Γκάρι Γουόκερ από το Λιντς περίμενε με την γυναίκα του στο φουαγιέ να πάρει τις δύο κόρες του που παρακολουθούσαν τη συναυλία. Αργότερα διηγήθηκε στο ραδιόφωνο του BBC: « Περίμενα τα πάρω τα παιδιά. Ακούσαμε το τελευταίο τραγούδι. Αρκετοί άνθρωποι άρχισαν να πηγαίνουν προς την έξοδο όταν ξαφνικά είδαμε μία τεράστια λάμψη και μετά μία έκρηξη μαζί με καπνό.

«Πονούσε το πόδι και η γάμπα μου. Τότε η γυναίκα μου λέει: «Πρέπει να ξαπλώσω». Την ξάπλωσα στο πάτωμα. Είχε μία πληγή στο στομάχι και ίσως ένα σπασμένο πόδι. Βρισκόμασταν σε απόσταση τριών μέτρων από την έκρηξη»

Ο Γουόκερ διηγήθηκε ότι η έκρηξη έγινε δίπλα στην πόρτα στο φουαγιέ, κοντά στον χώρο με τα εμπορεύματα και ότι στο πάτωμα βρισκόντουσαν γυαλιά και κομμάτια από μέταλλα. «Ξάπλωσα, είπε, δίπλα στη γυναίκα μου για περίπου μία ώρα έως ότου μας βρουν και μας βάλουν στο ασθενοφόρο».

Μέσα στο στάδιο επικράτησε πανδαιμόνιο καθώς χιλιάδες θεατές πανικοβλήθηκαν και άρχισα να τρέχουν ή να πηδάνε από τα διαζώματα για να φτάσουν στις εξόδους. Κανείς δεν ήταν σίγουρος για το τι είχε συμβεί , αλλά ο φόβος και ο πανικός τους είχε κυριεύσει.

Τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει δείχνουν τις δραματικές στιγμές μέσα στο στάδιο:

 
 
 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ