Times: Ο ISIS δοκιμάζει χημικά δηλητηριάζοντας αιχμαλώτους με τελικό στόχο τρόφιμα και ποτά σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Times: Ο ISIS δοκιμάζει χημικά δηλητηριάζοντας αιχμαλώτους με τελικό στόχο τρόφιμα και ποτά σε Ευρώπη και ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Mια σοκαριστική πληροφορία, αν αληθεύει, δημοσιεύει η εφημερίδα Times, καθώς αναφέρει ότι ο ISIS, δοκιμάζει χημικά όπλα σε κρατούμενους, χρησιμοποιώντας τους σαν πειραματόζωα. Οι κρατούμενοι πεθαίνουν σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά από μακρά αγωνία ακόμη και 10 ημερών.

Η ανακάλυψη της φρικιαστικής πρακτικής έγινε από το Πανεπιστήμιο της Μοσούλης,, όπου για μήνες συνεχίζεται η προσπάθεια εκδίωξης των τζιχαντιστών από την άτυπη «πρωτεύουσα» τους στο Ιράκ. Στο πανεπιστήμιο βρέθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις δεκάδες έγγραφα που μαρτυρούν τα τερατώδη πειράματα με τελικό στόχο τη χρήση αυτών των χημικών όπλων στη Δύση με την έγχυση τους σε τρόφιμα και υγρά.

Κατά το δημοσίευμα, όταν ο ιρακινός στρατός κατέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο το Πανεπιστήμιο, ανακάλυψε σε κάποια δωμάτια ίχνη χημικών, όπως αέριο μουστάρδας. Στο κτίριο θάλαμοι είχαν μετατραπεί σε εργαστήρια, όπου αναπτύχθηκαν τα χημικά. Οι τζιχαντιστές δηλητηρίαζαν για ημέρες τα γεύματα αιχμαλώτων με φυτοφάρμακα, θάλλιο, νικοτίνη και άλλες ουσίες. Σύμφωνα με τα έγγραφα οι τρομοκράτες αναφέρουν ότι κατέχουν το «ιδανικό φονικό όπλο» και ισχυρίζονται ότι έχουν διαφορετικές λύσεις για την επίτευξη των σκοπών τους. Οι Times περιγράφουν αυτά την φρικιαστική πρακτική ως «μια ιστορική αναδρομή στο ναζισμό».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ο στόχος να μολύνουν οι τζιχαντιστές τρόφιμα και ποτά σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι προς το παρόν μη ρεαλιστικός. Ωστόσο αυτές είναι οι προθέσεις τους. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ