Στην Ιαπωνία αφήνουν γάτες να τριγυρίζουν στα γραφεία ως αντίδοτο στο στρες

Στην Ιαπωνία αφήνουν γάτες να τριγυρίζουν στα γραφεία ως αντίδοτο στο στρες Facebook Twitter
1

Το γουργούρισμα της γάτας και η θεραπευτική δύναμη από την παρουσία της έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται από ολοένα και περισσότερους χώρους εργασίας στο Τόκιο, όπου ως γνωστόν οι εταιρίες φημίζονται για τα εξαντλητικά ωράρια των εργαζομένων και τις στρεσογόνες σχέσεις ιεραρχίας. 

Μια ιαπωνική εταιρία υποστηρίζει πως τη θεραπεία για το στρες στη δουλειά και είναι οι γάτες. Στο μικρό γραφείο στο Τόκιο της εταιρίας πληροφορικής Ferray, εννέα γάτες γουργουρίζουν, πηδούν πάνω στα γόνατα των εργαζομένων, παίζουν πατώντας ελαφρά πάνω στα πληκτρολόγια, κοιμούνται και τρώνε ελεύθερα.

Στην Ιαπωνία αφήνουν γάτες να τριγυρίζουν στα γραφεία ως αντίδοτο στο στρες Facebook Twitter

Ο Χιντενόμπου Φουκούντα, ο οποίος διευθύνει την εταιρία αυτή, εισήγαγε την πολιτική του «της γάτας στο γραφείο» το 2000, μετά το αίτημα ενός συνεργάτη του και επέτρεψε στους εργαζόμενους να πηγαίνουν με τις γάτες τους στη δουλειά. «Δίνω επίσης 5.000 γεν (40 ευρώ) μηνιαίως σε όποιον σώζει μια γάτα», προσθέτει. «Είναι χαλαρωτικό οι γάτες να κοιμούνται ακριβώς δίπλα μας», δηλώνει ενθουσιασμένη η Έρι Ίτο, που εργάζεται εκεί. 

Την παρουσία ζώων στο γραφείο ως ένα μέσο μείωσης του άγχους και της έντασης έχουν υιοθετήσει κι άλλες εταιρίες. Για παράδειγμα, στην Oracle Japan, ένας σκύλος ράτσας Μπομπτέιλ που ονομάζεται Κάντι, φέρει τον τίτλο του «πρεσβευτή» που υποδέχεται τους καλεσμένους και να κατευνάζει το προσωπικό. Ο αμερικανικός όμιλος έχει καθιερώσει στην Ιαπωνία έναν σκύλο γραφείου από το 1991 και ο Κάντι, ο τέταρτος στη σειρά, έχει μέχρι και δικό του λογαριασμό στο Twitter και το Instagram.

今日のキャンディ (4月12日) 今日は、たくさんのお客様と社員に囲まれてました。 イギリスやオーストラリアからの社員もキャンディと写真撮影を楽しんでいました! #社員犬 #employeedog #dog

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 日本オラクル社員犬キャンディ (@candy_oracle) στις

今日のキャンディ(8月10日) 今日は、国内外から来ているインターンと一緒に撮影。思い出の一枚になりました! #社員犬 #employeedog #dog

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 日本オラクル社員犬キャンディ (@candy_oracle) στις


Από την πλευρά της, η εταιρία ανθρώπινων πόρων και στρατολόγησης Pasona Group «προσέλαβε» με πλήρη απασχόληση δύο κατσίκες το 2011 και δύο αλπακά το 2013, εν μέρει για θεραπευτικούς σκοπούς.

Στην Ιαπωνία αφήνουν γάτες να τριγυρίζουν στα γραφεία ως αντίδοτο στο στρες Facebook Twitter

Να σημειωθεί πως το Τόκιο έχει επίσης περίπου 60 καφέ με γάτες επισήμως αναγνωρισμένα, όπου τα μικρά αιλουροειδή κυκλοφορούν ανάμεσα στους πελάτες.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM