Κυνηγός που σκότωνε ελέφαντες πέθανε όταν ένας από αυτούς τον καταπλάκωσε

Κυνηγός που σκότωνε ελέφαντες πέθανε όταν ένας από αυτούς τον καταπλάκωσε Facebook Twitter
6

Ένας γνωστός κυνηγός με έδρα τη Ν. Αφρική έχασε την ζωή του την Παρασκευή, όταν ένας ελέφαντας που πυροβολήθηκε από ένα άλλο μέλος της ομάδας του, κατέρρευσε πάνω του.

Ο 51 ετών, Theunis Botha από το Γιοχάνεσμπουργκ, ηγείτο μιας ομάδας κυνηγών στο Gwai της Ζιμπάμπουε, όταν συναντήθηκαν με ένα κοπάδι ελεφάντων στο οποίο μάλιστα υπήρχαν θηλυκά που κυοφορούσαν. 

Τρεις ελέφαντες κατευθύνθηκαν εναντίων των κυνηγών και ο Botha απάντησε ανοίγοντας πυρ με το τουφέκι του. Μέσα στον πανικό ένας τέταρτος ελέφαντας που του επιτέθηκε από το πλάι, κατάφερε τον σηκώσει στον αέρα με την προβοσκίδα του.

Όπως αναφέρει το Αφρικανικό ειδησεογραφικό site Netwerk24, ήταν τότε που ένα μέλος του γκρουπ των κυνηγών πυροβόλησε θανάσιμα τον ελέφαντα, το άψυχο σώμα του οποίου κατέρρευσε πάνω στον άτυχο κυνηγό, καταπλακώνοντας τον ζωντανό.

Ο Botha  ήταν παντρεμένος και είχε πέντε παιδιά ενώ  λέγεται πως πραγματοποιούσε συχνά κυνηγετικά σαφάρι μαζί με τα σκυλιά του σε χώρες της νοτίου Αφρικής. Κύρια θηράματα αυτών των σαφάρι ήταν λιοντάρια και λεοπαρδάλεις. 


Σύμφωνα με πληροφορίες ταξίδευε συχνά στις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό να βρίσκει πλούσιους πελάτες για τα κυνηγετικά του σαφάρι.

Άλλοι κυνηγοί εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο του κυνηγού όταν η σύζυγός του αποκάλυψε όσα είχαν συμβεί σε ένα της post στο Facebook. Την άποψη τους για το περιστατικό εξέφρασαν στα social media και αρκετά άτομα αντίθετα με την πρακτική του κυνηγιού.

  

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Δεν ξέρω την νομοθεσία εκεί κάτω, αλλά δεν μπορεί κάποιος να επέμβει για αυτά τα κυνήγια σπανίων ζώων; Αν είναι δυνατόν, εδώ μιλάμε ότι αυτά τα είδη ζώων κοντεύουν να εξαφανιστούν και επιτρέπεται το κυνήγι τους για λόγους αναψυχής.
Τώρα τι θες να πω?Ότι λυπάμαι?Καθόλου όμως!Η φύση έχει και πολύ χειρότερους τρόπους εκδίκησης από αυτόν αφού δε το παίρνουμε χαμπάρι πως είμαστε και εμείς κομμάτι της και πρέπει να εναρμονιστούμε όσο είναι δυνατό.Αργά ή γρήγορα θα τους εφαρμόσει και τα δεινά για το "ανώτερο" είδος μας θα είναι πολλά.