Μια Playmate φωτογραφίζεται γυμνή σε ιερό βουνό των Μαορί και εξοργίζει τους ντόπιους

Μια Playmate φωτογραφίζεται γυμνή σε ιερό βουνό των Μαορί και εξοργίζει τους ντόπιους Facebook Twitter
2

Αντιδράσεις και έντονες διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει η φωτογραφία μιας Playmate η οποία την δείχνει ολόγυμνη σε ένα ιερό βουνό των Μαορί στη Νέα Ζηλανδία.

Το μοντέλο Jaylene Cook, 25 ετών, και ο φωτογράφος φίλος της έκαναν πεζοπορία στο όρος Taranaki στις 26 Απριλίου και όταν έφτασαν στην κορυφή, η νεαρή κοπέλα έβγαλε τα ρούχα της και φωτογραφήθηκε γυμνή.

Αν και το ζευγάρι είπε ότι δεν στέκονταν στην κορυφή του βουνού από σεβασμό για τον πολιτισμό των Μαορί, οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι η εικόνα αποτελεί «ασέβεια».


Ο ακαδημαϊκός Dennis Ngawhare  δήλωσε στο Stuff.co.nz ότι τα μέλη της κοινότητας είναι δυσαρεστημένα με τη φωτογραφία.

«Φαντάζομαι ότι θα υπάρξουν σχόλια που θα αναρωτιούνται τι είναι λάθος και ποιος νοιάζεται», λέει αλλά σημειώνει πως γνωρίζει ότι η φωτογραφία προκάλεσε αναστάτωση.


Ο κ. Ngawhare δήλωσε ότι η οικογένειά του δεν έχει ανέβει ποτέ στο βουνό επειδή θεωρείται ιερός τόπος προγόνων.


«Δεχόμαστε πως υπάρχουν άνθρωποι που σκαρφαλώνουν στην κορυφή, αλλά αυτό που ζητάμε είναι να σέβονται την ιερότητα του χώρου», αναφέρει.


Η  Cook, που ζει με τον Josh στην Αυστραλία, υπερασπίζεται την πράξη της και υποστήριξε ότι το να είσαι γυμνός είναι φυσικό και όχι ασέβεια.


«Η φωτογραφία δεν είναι ασεβής ή προσβλητική με κανέναν τρόπο. Είχαμε γνώση της ιστορίας του βουνού. Είχαμε μεγάλο σεβασμό. Όντας γυμνή δεν είναι κάτι που είναι προσβλητικό ούτως ή άλλως. Είναι φυσικό και καθαρό και αφορά την ελευθερία και την ενδυνάμωση», είπε στην εφημερίδα το μοντέλο.

??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jaylene Cook (@jaylenecook_) στις

Η φωτογραφία της δημοσιεύτηκε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram και συγκέντρωσε χιλιάδες σχόλια και likes. Στη συνέχεια είδε τη δημοσιότητα παίρνοντας διαστάσεις και προκαλώντας διαφορετικά σχόλια για τη βεβήλωση του χώρου.

O δήμαρχος του Στράτφορντ στη Νέα Ζηλανδία παρενέβη και σχολίασε επίσης τη φωτογραφία συμφωνώντας πως είναι μια πράξη που προκάλεσε καθώς είναι ένα ευαίσθητο πολιτιστικά θέμα.

Το μοντέλο δεν δείχνει πάντως διαθέσιμο να απολογηθεί περαιτέρω και δεν έχει αφαιρέσει την επίμαχη φωτογραφία από τα social media.

Κάποια τοπικά δημοσιεύματα που εκφράζουν επίσης την οργή τους για τη φωτογραφία σημειώνουν πως η κίνηση του μοντέλου συνδέεται με την νέα μόδα του instagram...>>>

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια