Η Μέρκελ συνάντησε τον βασιλιά Σαλμάν, αλλά φυσικά δεν φόρεσε μαντίλα

Η Μέρκελ συνάντησε τον βασιλιά Σαλμάν, αλλά φυσικά δεν φόρεσε μαντίλα Facebook Twitter
7

Είναι σχεδόν βέβαιο πως τα συντηρητικά μίντια της Σαουδικής Αραβίας θα το σχολιάσουν, αλλά κανείς δεν θα περίμενε από την Μέρκελ να αποδεχτεί τη μαντίλα και να τη φορέσει κατά την επίσκεψή της στη χώρα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έφτασε στη Σαουδική Αραβία  για συνομιλίες με τον μονάρχη του πλούσιου βασιλείου.

Την Α. Μέρκελ υποδέχτηκε αυτοπροσώπως ο βασιλιάς Σάλμαν και άλλοι ανώτεροι υπάλληλοι κατά την άφιξή της στη Τζέντα.

Όπως έκαναν και άλλες δυτικές γυναίκες πρόσφατα, η Μέρκελ άφησε ακάλυπτο το κεφάλι της κατά τη διάρκεια όλων των μετακινήσεων και συναντήσεων που είχε στο συντηρητικό ισλαμικό βασίλειο.

Η Μέρκελ συνάντησε τον βασιλιά Σαλμάν, αλλά φυσικά δεν φόρεσε μαντίλα Facebook Twitter
Η Μέρκελ συνάντησε τον βασιλιά Σαλμάν, αλλά φυσικά δεν φόρεσε μαντίλα Facebook Twitter

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι πρόσφατα έκανε το ίδιο όταν έφτασε στο Ριάντ και δήλωσε ότι ελπίζει με την κίνησή της αυτή να εμπνεύσει τις καταπιεσμένες γυναίκες στη Σαουδική Αραβία.

Η Σαουδική Αραβία επιβάλλει έναν συντηρητικό κώδικα ενδυμασίας, απαιτώντας από τις γυναίκες να φορούν μακριά ρούχα και να καλύπτουν τα μαλλιά τους με μαντίλες.

Οι ξένοι επισκέπτες σχεδόν ποτέ δεν ακολουθούν το πρωτόκολλο ενώ η Μέρκελ ακολουθεί τα βήματα της Μέι, της Χίλαρι Κλίντον και της Μισέλ Ομπάμα.

Η Μέρκελ ζήτησε άλλωστε να απαγορευτεί η μπούρκα στη Γερμανία, λέγοντας ότι "δεν είναι αποδεκτή στη χώρα μας".

Η Καγκελάριος αναμένεται να πιέσει τους ηγέτες του Κόλπου να κάνουν περισσότερα για να δεχτούν πρόσφυγες και να δώσουν ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους εκτοπίζονται λόγω του πολέμου.

Η Μέρκελ συνάντησε τον βασιλιά Σαλμάν, αλλά φυσικά δεν φόρεσε μαντίλα Facebook Twitter
Η Μέρκελ συνάντησε τον βασιλιά Σαλμάν, αλλά φυσικά δεν φόρεσε μαντίλα Facebook Twitter
Διεθνή
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Η Μέρκελ μπορεί να μη φόρεσε μαντίλα, αλλά δημιούγησε τις συνθήκες να βάλουν μια μέρα οι Ευρωπαίες μαντήλα "κατά της ισλαμοφοβίας", όπως είπε προχτές ο Αυστριακός πρόεδρος...
Ακριβώς! Ένα σχόλιο που πετυχαίνει στόχο.Άντε τώρα να ψυχολογήσεις τι στον δαίμονα είχε στο μυαλό της η Μέρκελ όταν άνοιξε τις αγκάλες και έραινε με λουλούδια τον πάσα ένα που ήθελε να φτάσει στην Γερμανία. ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΑΛΛΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Είναι πολύ σημαντικός ο διαχωρισμός, ο οποίος διαχωρισμός αν είχε γίνει από την αρχή, τα νούμερα θα ήταν μικρότερα και η δουλειά πιο απλή.
Τερέζα Μέι οταν η χώρα σου και όλες οι δυτικές χωρες πάψετε να συνεργάζεστε με τους Σαουδάραβες και να τους κάνετε ακόμα πιο πλούσιους τοτε ίσως οι γυναίκες εκεί "εμπνευστούν" οπως λες και να σηκώσουν κεφάλι στην καταπίεση! Μεχρι τότε...guuurl pleeease!
Οι τρισεκατομμυριούχοι Βεδουΐνοι που βρήκαν το βασίλειο από αναντάμ παπαντάμ, και που αν δεν υπήρχε το πετρέλαιο θα έβοσκαν καμήλες όπως μέχρι πριν 100 χρόνια, πουλάνε συντηρητισμό και αυστηρότητα για να έχουν τον λαό τους φοβισμένο ώστε να μην κινδυνεύουν από τίποτα.Συντηρητικοί και καλά, αλλά οι βίζιτες πολυτελείας πάνε και έρχονται στο βασίλειο, όπως και άλλα ωραία του δυτικού κόσμου.Καλά κάνει η Μέρκελ και η κάθε Μέρκελ που τους γράφει στα παλιά της τα παπούτσια.Μακάρι να προχωρήσει η επιστήμη τόσο πολύ, ώστε να έρθουν τα χρόνια που το πετρέλαιο και τα παράγωγα του δεν θα χρειάζεται πουθενά. Εκεί μετά να δω τους 'κελεμπίες'.
Όταν έχεις δύναμη και εκεί που πας υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα μεταξύ των δύο κρατών τότε υπάρχει πάντα μια ελαστικότητα στην τήρηση των κανόνων. Πέρα από μια ενόχληση που θα ένιωσε ο Βασιλιάς και κάποιοι Ανώτεροι Υπάλληλοι, κάτι άλλο δεν θα γινόταν όπως κάποια δημόσια δήλωση ή κάποια μπηχτή on air. Ορθώς έπραξε η Μέρκελ και μπράβο της! Ωστόσο ας μην συγκρίνουμε και ανόμοιες καταστάσεις. Γυναίκες στα υψηλότερα αξιώματα της χώρας τους, με χώρα την Γερμανία, την Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ πιστευατε θα δείχνανε "υποτέλεια" στο εξωτερικό? Μιλάμε για τις μεγαλύτερες Δυνάμεις της Γης, αυτές παίζουν στην Α' Κατηγορία της Διεθνούς Σκηνής και όχι Β'.Μία δική μας κυρία σαν την Π. Μπαζιάνα ή σαν την Ε. Κοντουρά και την Ο. Κεφαλογιάννη (και οι δύο Υπουργοί Τουρισμού, νυν και πρώην αντίστοιχα) που εκπροσωπούν την Ελλάδα για μια διπλωματική ή εμπορική συμφωνία υπήρχε ποτέ περίπτωση να μην φορούσαν μαντήλα ρισκάροντας να τους πάρουν με μισό μάτι?? Όχι φυσικά αν θέλουμε να το δούμε ρεαλιστικά.Κι άλλα κράτη του ανάλογου μεγεθους της Ελλάδας συνήθως δεν πουλάνε "τσαμπουκά" όταν πάνε σε Ιράν, Σ. Αραβία κτλπ.
Σωστα οταν πας στο σπιτι καποιου παιζεις με τους δικους του κανονες αν δεν θες να τον προσβαλλεις, ομως οταν αυτος ερχεται στο δικο σου σπιτι αυτος παιζει παλι με τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ κανονες. Αυτος ειναι ο πολιτισμος του κιτσ. Δεν θα τους πω βαρβαρους απλα θα τους αποκαλεσω ... βεδουινους