Iράκ: Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί και αρκετοί τραυματίες σε έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στη Βαγδάτη

Iράκ: Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί και αρκετοί τραυματίες σε έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στη Βαγδάτη Facebook Twitter
(φωτο αρχείου)
0

Τουλάχιστον τέσσερις άνδρες της τροχαίας του Ιράκ έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν χθες, Παρασκευή σε μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο η οποία είχε στόχο κτίρια της τροχαίας, δήλωσαν πηγές της αστυνομίας και των συνεργείων διάσωσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Καράντα, μια περιοχή της ιρακινής πρωτεύουσας που έχει γίνει επανειλημμένα βρεθεί στο στόχαστρο παρόμοιων επιθέσεων τα τελευταία χρόνια.

Στη συνοικία αυτή εδρεύει η πρεσβεία της Γαλλίας στο Ιράκ, ενώ εκεί επίσης έχουν τα γραφεία τους πολλά ξένα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί τραυματίες από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε στις 23:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) επί της οδού Αμπού Ναουάς και ήταν τόσο ισχυρή που φώτισε τον ουρανό και συντρίμμια εκτοξεύθηκαν σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε διαμέσου του πρακτορείου προπαγάνδας της, του Amaq, την ευθύνη για την επίθεση.

Στη συνοικία αυτή της ιρακινής πρωτεύουσας βρίσκεται η πρεσβεία της Γαλλίας στο Ιράκ, ενώ επίσης εκεί έχουν τα γραφεία τους ξένα ΜΜΕ.

Μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στη συνοικία διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούλιο, όταν ένα φορτηγό παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών ανατινάχθηκε και πήραν φωτιά καταστήματα, με τον απολογισμό να ξεπερνά τους 320 νεκρούς.

Η Βαγδάτη έχει γίνει στόχος πολλών επιθέσεων με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά από την αρχή της χρονιάς.

Στην πλειονότητά τους την ευθύνη για τις ενέργειες αυτές έχει αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), η οποία υπερασπίζεται το τελευταίο της προπύργιο στο Ιράκ, τη Μοσούλη, για την ανάκτηση της οποίας οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση με την υποστήριξη των αμερικανικών δυνάμεων τον περασμένο Οκτώβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες για την επίλυση του Κυπριακού από την συμμετοχή στην ΕΕ»

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ