Εκκληση από το γιο του Συνηγόρου του Πολίτη στη Βενεζουέλα: Μπαμπά σταμάτησε την αδικία

Εκκληση από το γιο του Συνηγόρου του Πολίτη στη Βενεζουέλα: Μπαμπά σταμάτησε την αδικία Facebook Twitter
0

Ο γιος του συνήγορου του πολίτη για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Βενεζουέλας αιφνιδίασε τη χώρα απευθύνοντας δημόσια έκκληση προς τον πατέρα του να σταματήσει την «αδικία», έπειτα από έναν μήνα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και καταστολής τους.

 

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας κατηγορεί τον Τάρεκ Σάαμπ ότι σιωπά μπροστά στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την δικτατορική παρεκτροπή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

 

Οι Βενεζουελάνοι σοκαρίστηκαν βλέποντας τον γιο του Σάαμπ, φοιτητή της Νομικής Σχολής, να καταγγέλλει δημόσια, ερχόμενος σε ρήξη με τον πατέρα του, ότι και ο ίδιος υπήρξε θύμα της κυβερνητικής καταστολής κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

 

«Μπαμπά: αυτήν την στιγμή έχεις την εξουσία να σταματήσεις την αδικία που έχει καταβυθίσει τη χώρα», λέει ο Γιμνπράμ Σάαμπ σε βίντεο που ανήρτησε στο YouTube αργά χθες το βράδυ, όπου εμφανίζεται να κάθεται στο ύπαιθρο και να διαβάζει από ένα χαρτί.

 

«Σου ζητώ, ως γιος σου και στο όνομα της Βενεζουέλας που εκπροσωπείς, να αντιδράσεις και να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις. Κατανοώ, γνωρίζω, ότι αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να γίνει», προσθέτει ο νεαρός Σάαμπ.

 

Σε επιστολή που ανήρτησε στο Twitter, ο γιος του Μαδούρο κάλεσε τον γιο του Σάαμπ να επανεξετάσει τη θέση του. Ο γιος του προέδρου της Βενεζουέλας επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης ότι οι διαδηλωτές είναι τρομοκράτες που, οργανώνοντας τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας από το 2014, προσπαθούν να προκαλέσουν ένα πραξικόπημα .

«Τα τρία σου λεπτά δημοσιότητας θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Νομίζω ότι θα μπορούσες να έχεις σηκώσει το τηλέφωνο για να μιλήσεις στον πατέρα σου, εκφράζοντάς του την αγάπη και την ανησυχία σου και για να τον ακούσεις», έγραψε ο Νίκολας Μαδούρο Γκέρα.

 

Αξιωματούχοι της αντιπολίτευσης είδαν στο βίντεο του νεαρού Σάαμπ την απόδειξη ότι υπάρχει ρήγμα και εντός του τσαβιστικού κινήματος και ελπίζουν ότι το μήνυμα θα τονώσει τους διαδηλωτές ώστε να παραμείνουν στους δρόμους παρά την κούραση, τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις και την ανυποχώρητη στάση του Καράκας.

 

«Το έχουμε πει και πριν ότι η Βενεζουέλα δεν είναι διαιρεμένη. Η πλειοψηφία μας θέλει μία αλλαγή και αυτό αφορά και τις οικογένειες εκείνων που σήμερα υποστηρίζουν αυτό το καθεστώς», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Χουάν Αντρές Μεχία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM