Δεκάδες Κούρδοι μαχητές νεκροί από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς σε Συρία και Ιράκ

Δεκάδες Κούρδοι μαχητές νεκροί από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς σε Συρία και Ιράκ Facebook Twitter
0

Σε τουλάχιστον 70 ανέρχονται οι μαχητές που σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και στο Ιράκ που εξαπέλυσαν σήμερα αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Νωρίτερα, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε πως σκοτώθηκαν τουλάχιστον είκοσι μαχητές των κουρδικών δυνάμεων που συμμετέχουν στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών στηη Συρία και υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των τουρκικών δυνάμεων, τουλάχιστον 70 μαχητές σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις που διεξήγαγε ο τουρκικός στρατός σήμερα στο Σιντζάρ, την πόλη στο ιρακινό Κουρδιστάν και στην βόρεια Συρία, καθώς η Άγκυρα εντείνει την στρατιωτική της εκστρατεία ενάντια στις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας.


Η Βαγδάτη, με ανακοίνωσή της, καταδίκασε τις αεροπορικές επιδρομές της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο βόρειο τμήμα της χώρας, από τις οποίες σκοτώθηκαν μέλη των δυνάμεων του ιρακινού Κουρδιστάν.

Η επίθεση που είχε στόχο τις YPG στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, ήταν από τις πιο φονικές που εξαπέλυσε στη χώρα αυτή η Τουρκία, που χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση» αυτή την κουρδική πολιτοφυλακή. Η Τουρκία θεωρεί πως οι YPG συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Η επίθεση σημειώθηκε την επομένη της εισόδου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), μιας αραβοκουρδικής συμμαχίας που αποτελείται κατά μεγάλο μέρος από μέλη των YPG, στην πόλη Τάμπκα, στον δρόμο προς τη Ράκα, ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία.

«Είναι αδιανόητο ότι πολεμάμε σε ένα μέτωπο εξίσου σημαντικό με τη Ράκα και την ίδια στιγμή τα τουρκικά αεροπλάνα μάς επιτίθενται», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο διοικητής της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG. «Ζητάμε από τον συνασπισμό να επέμβει ώστε να σταματήσουν οι τουρκικές παραβιάσεις και η έμμεση υποστήριξη της χώρας αυτής στο Νταές» (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ), πρόσθεσε.

Στο γειτονικό Ιράκ, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή εναντίον τοπικών ένοπλων οργανώσεων που συνδέονται με το PKK, όμως από λάθος φαίνεται ότι σκότωσε έξι μέλη των ιρακινών κουρδικών δυνάμεων (πεσμεργκά), σύμφωνα με τους πεσμεργκά. Η τουρκική επιδρομή, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Σίντζαρ (βορειοδυτικά), είναι «απαράδεκτη», κατήγγειλαν οι πεσμεργκά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ