Μπριζίτ Τρονιέ: Ποια είναι η σύζυγός του Μακρόν που μπορεί να γίνει «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας

Μπριζίτ Τρονιέ: Ποια είναι η σύζυγός του Μακρόν που μπορεί να γίνει «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας Facebook Twitter
3

 

Μπριζίτ Τρονιέ: Ποια είναι η σύζυγός του Μακρόν που μπορεί να γίνει «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας Facebook Twitter

Την επόμενη Κυριακή, ο Εμανουέλ Μακρόν ίσως γίνει ο νεότερης ηγέτης της Γαλλίας μετά τον Ναπολέοντα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο 39χρονος πρώην υπουργός Οικονομίας -παρότι άπειρος πολιτικά και ενώ δεν έχει εκλεγεί σε δημόσιο αξίωμα- φαίνεται να κερδίζει άνετα τις προεδρικές εκλογές εναντίον της Λεπέν.

Αν όντως επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, η Γαλλία θα αποκτήσει ξανά «πρώτη κυρία», μετά το 2014 και το διαζύγιο της Βαλερί Τριερβελέρ με τον Φρανσουά Ολάντ. 

Ποια είναι, όμως, η 64χρονη Μπριζίτ Τρονιέ, που έχει επτά εγγόνια και είναι σχεδόν 25 χρόνια μεγαλύτερη από τον σύζυγό της;

Η Μπριζίτ Τρονιέ ήταν η μικρότερη κόρη του Ζαν Τρονιέ και της Σιμόν Πουζόλ, με την οικογένειά της να δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα στον τομέα της σοκολάτας. Η ομώνυμη εταιρία που έχει έδρα στο βορρά της Γαλλίας φημίζεται για τα μακαρόν της.

Το ζευγάρι πρωτογνωρίστηκε όταν ο Μακρόν ήταν 15 χρονών και φοιτούσε σ' ένα ιησουιτικό σχολείο στη γαλλική πόλη Αμιέν. Η Τρονιέ ήταν η καθηγήτριά του στο μάθημα του θεάτρου. Η ίδια ήταν ακόμη παντρεμένη με τον πρώτο της σύζυγο, ενώ μαζί του είχε αποκτήσει και τρία παιδιά.

Σύμφωνα με το βιβλίο «Emmanuel Macron: A Perfect Young Man» της συγγραφέως Anne Fulda, όταν οι γονείς του Μακρόν κατάλαβαν τα αισθήματα του γιου τους, ζήτησαν από την Τρονιέ να μείνει μακριά του, τουλάχιστον μέχρι να ενηλικιωθεί.

Σε μία προσπάθεια να τους κρατήσουν μακριά έστειλαν τον 16χρονο γιο τους σε άλλο σχολείο στο Παρίσι. Αυτός ορκίστηκε ότι μία μέρα θα παντρευόταν τη δασκάλα του.

Μπριζίτ Τρονιέ: Ποια είναι η σύζυγός του Μακρόν που μπορεί να γίνει «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας Facebook Twitter
Η Μπριζίτ Τρονιέ και η μικρότερη κόρη της, Tiphaine

«Τηλεφωνούσαμε ο ένας στον άλλο και μιλούσαμε ώρες στο τηλέφωνο», αποκάλυψε η ίδια η Τρονιέ σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ για να προσθέσει: «Λίγο, λίγο, έκαμψε την αντίστασή μου, με απίστευτο τρόπο, με υπομονή».

Τελικώς, η Τρονιέ άφησε το σύζυγό της, μετακόμισε στο Παρίσι και έγινε ζευγάρι με τον πρώην μαθητή της. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2007.

Πρόκειται για μία ασυνήθιστη ιστορία αγάπης που λέει πολλά για την αποφασιστικότητα και την αυτοπεποίθηση του Μακρόν εξήγησε η Fulda. Ο υποψήφιος πρόεδρος της εξομολογήθηκε ότι «έπρεπε να παλέψει για να ζήσει τη ζωή του όπως την ήθελε. Δεν ήταν εύκολο, δεν ήταν η πιο συνηθισμένη ζωή: Δεν ήταν συμβατή με τον καθιερωμένο, στερεοτυπικό τρόπο που γίνονται τα πράγματα».

Όπως αναφέραμε ήδη, η Τρονιέ έχει τρία παιδιά. Το νεότερο, η 30χρονη Tiphaine Auziere, εργάζεται στην καμπάνια του Μακρόν και είναι δικηγόρος. Στο μεγαλύτερο διάστημα της προεκλογικής εκστρατείας του 39χρονου υποψηφίου απέφευγε την έκθεση και τη δημοσιότητα, αλλά από τον Νοέμβριο και μετά ανέλαβε ενεργό ρόλο και ήρθε στο προσκήνιο. Η ίδια έχει χαρακτηρίσει τον πατριό της «εξαιρετική προσωπικότητα» και «ευφυή άνθρωπο».

Μπριζίτ Τρονιέ: Ποια είναι η σύζυγός του Μακρόν που μπορεί να γίνει «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας Facebook Twitter
Μαζί στη χθεσινή ψηφοφορία

Ο μεγαλύτερος γιος της Τρονιέ, ο Sebastien είναι γεννημένος το 1975, δηλαδή είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος από τον νυν σύζυγό της, ενώ η μεσαία κόρη της, η Laurence, έχει την ίδια ηλικία με τον Μακρόν και μάλιστα οι δυο τους ήταν συμμαθητές την εποχή που αυτός γνωρίστηκε με τη μητέρα της.

Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο BMFTV τον Απρίλιο, o Μακρόν ξεκαθάρισε ότι αυτός και η γυναίκα του αποφάσισαν από κοινού να μην κάνουν παιδιά. «Έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε παιδιά. Δεν είναι εγωιστική επιλογή» τόνισε στο BMFTV. «Πολλοί υποθέτουν ότι πρόκειται για μία επιλογή που έκανα μικρός λόγω της διαφοράς ηλικίας. Δεν χρειαζόμουν βιολογικά παιδιά και εγγόνια για να τους δώσω όση αγάπη έδωσα σε εκείνα (σ.σ εννοεί τα παιδιά και τα εγγόνια της Τρονιέ)».

Ο αντισυμβατικός γάμος του Μακρόν έχει πυροδοτήσει φήμες ότι είναι ομοφυλόφιλος. Τον περασμένο Φεβρουάριο διέψευσε γελώντας τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει σχέση με τον δημοσιογράφο Ματιέ Γκαλέ, τον επικεφαλής του κρατικού ραδιοφώνου Radio France.  «Αν σας πουν ότι κάνω διπλή ζωή με τον κύριο Γκαλέ είναι επειδή έχει δραπετεύσει το ολόγραμμά μου» είχε δηλώσει ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος σε συγκέντρωση των υποστηρικτών του. Απευθυνόμενος σε «εκείνες και εκείνους που θέλουν να κυκλοφορήσουν την φήμη ότι είμαι κάλπικος, ότι ζω διπλή ζωή ή κάτι άλλο», τόνισε ότι «πρώτα απ΄όλα είναι δυσάρεστο για την Μπριζίτ. Μοιράζεται όλη μου τη ζωή από το πρωί ως το βράδυ και αναρωτιέται βασικά πώς θα μπορούσα σωματικά! Και ποτέ δεν την πλήρωσα!».

Όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, αν ο Μακρόν κερδίζει, η Τρονιέ δεν πρόκειται να μείνει εκτός της πολιτικής ζωής. Ο Alexis Kohler, επικεφαλής προσωπικού την εποχή που ο κεντρώος υποψήφιος ήταν υπουργός Οικονομίας είχε δηλώσει στο Bloomberg ότι της αρέσει να παίρνει μέρος στις συναντήσεις του υπουργείου. «Είναι μία γυναίκα που εμπλέκεται στη ζωή του συζύγου της», ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του.

«Εάν εκλεγώ - όχι, συγγνώμη, εάν εκλεγούμε- θα βρίσκεται εκεί, με ρόλο και θέση» έχει δηλώσει παλαιότερα ο Μακρόν, αναφερόμενος στη σύζυγό του. «Της χρωστάω πολλά, με βοήθησε να γίνω αυτό που είμαι».

Μπριζίτ Τρονιέ: Ποια είναι η σύζυγός του Μακρόν που μπορεί να γίνει «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας Facebook Twitter
Μπριζίτ Τρονιέ: Ποια είναι η σύζυγός του Μακρόν που μπορεί να γίνει «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας Facebook Twitter

Με πληροφορίες από Paris Match, BBC, Daily Mail, Telegraph

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ