Μία Αιγύπτια, η οποία πιστεύεται ότι είναι η πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο, υποβλήθηκε πριν από ενάμιση περίπου μήνα σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση λιπώδους ιστού και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να χάσει 250 κιλά.

 

Η Έμαν Άχμεντ Αμπντ Ελ Άτι, η οποία ζύγιζε περίπου 500 κιλά, δεν είχε καταφέρει να βγει από το σπίτι της στην Αίγυπτο για περισσότερα από 25 χρόνια μέχρι που έφτασε στο Μουμπάι, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, τον περασμένο Φεβρουάριο για να υποβληθεί σε βαριατρική χειρουργική επέμβαση.

 

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, η Ελ Άτι μπορεί πια να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι και είναι σε θέση να παραμένει σε καθιστή θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

To νοσοκομείο Saifee στο Μουμπάι έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες της γυναίκας που πιστοποιούν την μεγάλη απώλεια βάρους.

 

Η Ελ Άτι υποβλήθηκε επιτυχώς με αναισθησία σε λαπαροσκοπική γαστροπλαστική sleeve (κάθετη γαστρεκτομή - γαστρικό μανίκι) στις 7 Μαρτίου στο νοσοκομείο χωρίς επιπλοκές. Η συγκεκριμένη επέμβαση χρησιμοποιείται συνήθως ως ύστατη λύση σε περιπτώσεις παχύσαρκων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα σοβαρά προβλήματα υγείας.

 

Ο υπεύθυνος γιατρός της γυναίκας, ο δρ. Lakdawala ανέφερε σε δήλωσή του πως η ασθενής του συνεχίζει να χάνει βάρος, αλλά πρόσθεσε πως ένα εγκεφαλικό που υπέστη όταν ήταν παιδί έχει προκαλέσει παράλυση σε μία πλευρά του σώματός της, ενώ κατά καιρούς υποφέρει από σπασμούς. Αντιμετωπίζει, επίσης, δυσκολίες στην κατάποση και την ομιλία.

 

Πλέον, οι γιατροί αναμένουν από την ασθενή να χάσει και άλλο βάρος ώστε να μπορέσει να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που της έχει προκαλέσει το εγκεφαλικό.

 

Με πληροφορίες από BBC