Η Ταϊβάν γίνεται η πρώτη χώρα στην Ασία που απαγορεύει την κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας

Η Ταϊβάν γίνεται η πρώτη χώρα στην Ασία που απαγορεύει την κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας Facebook Twitter
0

Το κοινοβούλιο της Ταϊβάν ψήφισε ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει τη σφαγή γατών και σκύλων και την κατανάλωση του κρέατός τους, ενώ προβλέπει μεγάλα πρόστιμα και ποινή φυλάκισης σε περιπτώσεις παραβάσεων. 

Επίσης, το νομοσχέδιο απαγορεύει στους οδηγούς αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας να τραβούν τα κατοικίδιά τους με λουρί δίπλα στο όχημα. Το νομοσχέδιο χρειάζεται ακόμα να υπογραφεί από την πρόεδρο για να τεθεί σε εφαρμογή, αλλά αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος Απριλίου.

Τα νέα μέτρα αποτελούν τροποποίηση - ορόσημο στον νόμο περί προστασίας των ζώων στην Ταϊβάν και η χώρα γίνεται η πρώτη στην Ασία που απαγορεύει την κατανάλωση κρέατος γάτας και σκύλου.

Πλέον, ο αναθεωρημένος νόμος προβλέπει πρόστιμα έως 250.000 δολάρια ταϊβανέζικα δολάρια (7.700 ευρώ) για κατανάλωση κρέατος σκύλου ή γάτας, ενώ οι ποινές για κακοποίηση ή σφαγή των ζώων αυξήθηκαν σε έως και δύο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο έως και 2 εκατ. ταϊβανέζικα δολάρια (61.610 ευρώ).

Οι κατ' εξακολούθηση παραβάτες μπορεί να φυλακιστούν έως και πέντε χρόνια και αντιμετωπίζουν πιο αυστηρά πρόστιμα, ενώ όσοι καταδικαστούν με τον νέο νόμο πιθανόν να δουν τις φωτογραφίες και τα ονόματά τους να δίνονται στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση.

Το 2011, η Ταϊβάν είχε υιοθετήσει νομοθεσία που απαγόρευε την αγοραπωλησία κρέατος και γούνας κατοικίδιων ζώων, για «οικονομικούς λόγους» όπως είχε αναφέρει.

Το κρέας σκύλου παλαιότερα καταναλωνόταν τακτικά στη χώρα, ωστόσο οι συνήθειες έχουν πλέον αλλάξει καθώς αυξάνεται η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων. Πέρυσι, η πρόεδρος Τσάι Ινγκ Γουέν υιοθέτησε τρεις πρώην σκύλους - οδηγούς, ενώ είχε ήδη δύο γάτες. Η κίνηση αυτή προσέλκυσε το ενδιαφέρον των πολιτών, ενώ γινόταν λόγος για τη «νέα Πρώτη Οικογένεια».

Με πληροφορίες από BBC και Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM