Εξακολουθούν να μαίνονται οι πυρκαγιές στα γαλλο-ισπανικά σύνορα

Εξακολουθούν να μαίνονται οι πυρκαγιές στα γαλλο-ισπανικά σύνορα Facebook Twitter
0

Η πυρκαγιά που μαίνεται από την Κυριακή στη βορειοανατολική Ισπανία, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, εξακολουθεί να είναι εκτός ελέγχου, στοιχίζοντας τη ζωή τριών Γάλλων και ενός Ισπανού.

Το έργο της κατάσβεσης, στο οποίο συμμετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αεροσκάφη και ελικόπτερα, δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά είναι τόσο μεγάλη ώστε οι μαύροι καπνοί ήταν ορατοί, χθες, από τη Βαρκελώνη, σε απόσταση τουλάχιστον 150 χιλιομέτρων.


Χιλιάδες κάτοικοι από 17 ισπανικά χωριά ακολούθησαν τις οδηγίες των αρχών, που τους προέτρεπαν να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Όσοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους φιλοξενούνται σε κέντρα για έκτακτες καταστάσεις, κυρίως στην περιοχή Φιγκέρες.

Ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη Γαλλία με την Ισπανία, μεταξύ Περπινιάν και Φιγκέρες, τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία και από τις δύο κατευθύνσεις, αφού είχε κλείσει δύο φορές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM