Εισαγγελέας στο Πακιστάν πρότεινε σε κατηγορούμενους χριστιανούς αθώωση αν ασπαστούν το Ισλάμ

Εισαγγελέας στο Πακιστάν πρότεινε σε κατηγορούμενους χριστιανούς αθώωση αν ασπαστούν το Ισλάμ Facebook Twitter
0

Εισαγγελέας στο Πακιστάν πρότεινε σε τουλάχιστον 42 Χριστιανούς που κατηγορούνται για το λιντσάρισμα δυο ατόμων μετά από επιθέσεις αυτοκτονίας σε εκκλησίες, να τους αθωώσει με τον όρο να ασπαστούν το Ισλάμ.  

Ο εισαγγελέας Syed Anees Shah αρχικά αρνήθηκε την κατηγορία αλλά αργότερα, όταν η εφημερίδα  Express Tribune ανέφερε ότι κατηγορούμενος τον είχε γράψει σε βίντεο, παραδέχτηκε ότι το έκανε.

 «Στο βίντεο τους λέει ότι αν αγκαλιάσουν το Ισλάμ, μπορεί να τους εγγυηθεί την αθώωσή τους», δήλωσε ο ακτιβιστής Jospeh Franci, ο οποίος συμμετέχει στις νομικές διαδικασίες. Ο Franci υποστήριξε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι παρέμειναν σιωπηλοί μετά την προσφορά, εκτός από έναν,  ο οποίος είπε ότι θα προτιμούσε να κρεμαστεί από το να αγκαλιάσει το Ισλάμ.

Η δίκη των κατηγορουμένων λαμβάνει χώρα σε αντιτρομοκρατικό δικαστήριο στη Λαχώρη, μετά το λιντσάρισμα των δύο ανδρών, στις 15 Μαρτίου 2015. Οι άνδρες υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονταν στο σχεδιασμό δύο εκρήξεων από επιθέσεις αυτοκτονίας  με τουλάχιστον 14 νεκρούς. Οι επιθέσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας.

Το Ισλάμ είναι η επίσημη θρησκεία του κράτους του Πακιστάν, με τους Χριστιανούς να αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη μειονότητα, αντιπροσωπεύοντας  περίπου το 1,6 τοις εκατό του πληθυσμού.

Mε πληροφορίες από rt.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ