Κολομβία: 38χρονος αρχιτέκτονας καταδικάστηκε σε 51 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό και τον φόνο κοριτσιού 7 ετών

Κολομβία: 38χρονος αρχιτέκτονας καταδικάστηκε σε 51 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό και τον φόνο κοριτσιού 7 ετών Facebook Twitter
0

Ένας Κολομβιανός αρχιτέκτονας καταδικάστηκε σήμερα σε περισσότερα από 51 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό και τον φόνο ενός κοριτσιού 7 ετών, το οποίο απήγαγε από μια υποβαθμισμένη συνοικία της Μπογοτά, μια υπόθεση που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στη χώρα.

 

Ο Ραφαέλ Ουρίμπε Νογκέρα, 38 ετών, καταδικάστηκε σε «622 μήνες κάθειρξη», που αντιστοιχούν σε 51 χρόνια και 10 μήνες, και σε πρόστιμο 25.000 δολαρίων, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

 

Ο άνδρας αυτός, που προέρχεται από μια πλούσια οικογένεια της Μπογοτά, απήγαγε τον Δεκέμβριο την Γιουλιάνα Σαμπόνι από μια υποβαθμισμένη συνοικία της κολομβιανής πρωτεύουσας και στη συνέχεια την οδήγησε στο πολυτελές του διαμέρισμα, όπου εντοπίστηκε το πτώμα της.

 

Ο Ουρίμπε Νογκέρα ομολόγησε την πράξη του στο δικαστήριο, όμως δήλωσε ότι «έδρασε χωρίς να έχει συναίσθηση του τι κάνει» διότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και ναρκωτικά.

 

Μετά τον φόνο η οικογένεια του άνδρα τον έστειλε σε κλινική αποτοξίνωσης, καθώς, σύμφωνα με τους συγγενείς του, ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη και το αλκοόλ.

 

Η αστυνομία αναγκάστηκε να φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο στον άνδρα για να τον απομακρύνει από το κτίριο του δικαστηρίου, έξω από το οποίο είχε συγκεντρωθεί οργισμένο πλήθος το οποίο αποδοκίμαζε τον δράστη.

 

Ακόμη και ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος σοκαρίστηκε από την υπόθεση και ζήτησε στον λογαριασμό του στο Twitter «η δικαιοσύνη να ρίξει όλο το βάρος της στον υπεύθυνο» για τον φόνο αυτό.

 

Στην Κολομβία η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί και την οποία είχε ζητήσει η κατηγορούσα αρχή είναι 60 χρόνια κάθειρξη. Η εισαγγελία και οι γονείς του κοριτσιού έχουν αποφασίσει να ασκήσουν έφεση στην απόφαση.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ