Το Ιράκ αρνείται ότι οι σύμμαχοι σκότωσαν αμάχους στη Μοσούλη

Το Ιράκ αρνείται ότι οι σύμμαχοι σκότωσαν αμάχους στη Μοσούλη Facebook Twitter
0

Ο ιρακινός στρατός διέψευσε τις αναφορές που θέλουν αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, να ευθύνεται για το θάνατο δεκάδων αμάχων στη δυτική Μοσούλη.

Αντιθέτως, η Βαγδάτη κατηγορεί ευθέως το Ισλαμικό Κράτος για τους θανάτους των αμάχων, υποστηρίζοντας ότι είχε παγιδεύσει την περιοχή με εκρηκτικά.

Το Σάββατο, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι διεξάγουν έρευνα για μία αεροπορική επιδρομή που έλαβε χώρα στις 17 Μαρτίου στην περιοχή που συνδέεται με τις αναφορές για απώλειες δεκάδων αμάχων.

Την ίδια ώρα, η ιρακινή κυβέρνηση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, σε μία προσπάθεια να εκδιώξει θύλακες του Ισλαμικού Κράτους που παραμένουν στη δυτική Μοσούλη. Το BBC αναφέρει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επιδρομές μαχητικών ελικοπτέρων.

«Αγνοήστε τις πληροφορίες που θέλουν τις ιρακινές δυνάμεις να έχουν αναστείλει την προώθησή τους στη Μοσούλη» έγραψε στο Twitter ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου στην περιοχή». «Υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα τις τελευταίες ώρες», καταλήγει ο ίδιος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ