Πολιτική ήττα για τον Τραμπ- Απέσυρε τελικά το νομοσχέδιό του για την υγεία

Πολιτική ήττα για τον Τραμπ- Απέσυρε τελικά το νομοσχέδιό του για την υγεία Facebook Twitter
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέστη σήμερα μια βαριά πολιτική ήττα στο Κογκρέσο, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι υποχρεώθηκαν να αποσύρουν, ελλείψη του απαιτούμενου αριθμού ψήφων, το νομοσχέδιο που στόχευε στην κατάργηση του "Obamacare", μια από τις υποσχέσεις που σηματοδότησαν την προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου.


Δύο και πλέον μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων, ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει το δεύτερο στη σειρά μεγαλεπήβολο σχέδιό του να οδηγείται σε αποτυχία, μετά την αναστολή από τη δικαιοσύνη της ισχύος των δύο αντιμεταναστευτικών διαταγμάτων, που προέβλεπαν το κλείσιμο των συνόρων στους πρόσφυγες και τους υπηκόους πολλών μουσουλμανικών χωρών.


«Βρισκόμασταν πολύ κοντά» δήλωσε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο, εκφράζοντας την «απογοήτευσή» του κι επισημαίνοντας ότι «εξεπλάγη λίγο».


Επιπλέον, ο επικεφαλής του Αμερικανικού Κράτους είπε σήμερα ότι το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν να καταργήσουν και να αντικαταστήσουν το Obamacare, το νόμο που υπέγραψε το 2010 ο Μπαράκ Ομπάμα, θα βελτιώσει τελικά τις πιθανότητες να προχωρήσει η μεταρρύθμιση του αμερικανικού συστήματος υγείας και ασφάλισης όταν τελικά οι Αμερικανοί υποστούν τις συνέπειες των υψηλότερων κοστών και των λιγότερων ασφαλιστικών εταιρειών.


«Το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε σε πολιτικό επίπεδο είναι να αφήσουμε το Obamacare να εκραγεί» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.


«Είναι απογοητευτικό» δήλωσε από την πλευρά του σε μια συνέντευξη τύπου ο Πολ Ράιαν, που ηττήθηκε ως πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κι επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο σώμα.


«Βρισκόμασταν πολύ κοντά, όμως δεν καταφέραμε να πετύχουμε τη συναίνεση. Για αυτόν ακριβώς το λόγο εκτιμώ ότι ήταν σοφότερο να μην ψηφίσουμε και να αποσύρουμε το κείμενο, προκειμένου να εξετάσουμε τα επόμενα βήματα».


«Πρόκειται για μια ήττα, είναι προφανές» σημείωσε επίσης επιβεβαιώνοντας ότι: «Το Obamacare παραμένει νόμος του Κράτους και θα παραμείνει νόμος του κράτους όσο δεν αντικαθίσταται».


Το τελεσίγραφο που επέδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, χθες Πέμπτη, δεν συνέβαλε στο να πειστούν οι «αντιρρησίες» του κόμματος, που προέρχονται είτε από τις τάξεις των μετριοπαθών στελεχών είτε των υπερσυντηρητικών.


Εκ των 237 Ρεπουμπλικανών κοινοβουλευτικών, τουλάχιστον 30 τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου, προστιθέμενοι στους 193 Δημοκρατικούς που επρόκειτο να το καταψηφίσουν.


Ο διάδοχος του Μπαράκ Ομπάμα βάσιζε την υστεροφημία του και την αξιοπιστία του σε αυτή τη μεταρρύθμιση και δεν δίσταζε να διαπραγματευτεί απευθείας με όσους εξέφραζαν επιφυλάξεις. Τις τελευταίες ημέρες συνομίλησε με τουλάχιστον 120 κοινοβουλευτικούς για να τους πείσει.


Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι επικριτές του νομοσχεδίου, ο Τραμπ υποτίμησε τον πραγματικό αντίκτυπο της μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό σύστημα.


Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προέβλεπε περικοπές στα κρατικά επιδόματα προς τα πρόσωπα που δεν διαθέτουν ασφάλεια υγείας χάρη στον εργοδότη τους και πρέπει να χρηματοδοτούν τα ίδια την ασφαλιστική τους κάλυψη.


Περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχαναν την ασφάλεια υγείας τους από το επόμενο έτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις. Το ατομικό κόστος θα εκτοξευόταν και υπηρεσίες, που προέβλεπε το Obamacare, όπως η πρόσβαση στα επείγοντα και παροχές εγκυμοσύνης, δεν θα καλύπτονταν υποχρεωτικά. Πολλοί μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνοι αρνήθηκαν να συναινέσουν.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Άλλη μία τεράστια ήττα για τον Τραμπ, η δεύτερη μετά την δικαστική αναστολή ισχύος του ρατσιστικού Executive Order. Οι ΗΠΑ αποδεικνύουν σε όλον τον κόσμο τι είναι μία σύγχρονη δημοκρατία, με πραγματικό διαχωρισμό των τριών εξουσιών. Γι’ αυτό αγαπητοί φίλοι χρειάζεται απόλυτος διαχωρισμός των τριών εξουσιών: για να μην μπορεί ο κάθε καραγκιόζης, το κάθε φασισταριό, ο κάθε λαϊκιστής να κάνει ότι του καπνίσει σε μία δημοκρατία. Αυτό είναι δημοκρατία.Δημοκρατία δεν είναι θα κλείσω τα κανάλια και θα ελέγχω την ενημέρωση. Δημοκρατία δεν είναι να στοχοποιείς δικαστές και εισαγγελείς μέσω δημοσιογράφων και μετά όλως τυχαίως τρομοκρατικές οργανώσεις να τους βάζουν βόμβες. Δημοκρατία δεν είναι να κάνεις πλιάτσικο στα αποθεματικά των ταμείων και κανένας να μην μπορεί να σε σταματήσει.Δημοκρατία είναι να έχεις αυτόν ακριβώς τον ουσιαστικό διαχωρισμό εξουσιών, ώστε να προστατεύεις πραγματικά το πολίτευμα. Ας διδαχθούμε από την Αμερική. Θα έπρεπε να έχουμε διδαχθεί εδώ και δεκαετίες.Όσο για τον Τραμπ, μένει να δούμε τι κατάληξη θα έχει η τραγωδία της εκλογής του.