Μετέτρεψαν σκηνή προσφύγων σε φόρεμα για να ευαισθητοποιήσουν για το μεταναστευτικό

Μετέτρεψαν σκηνή προσφύγων σε φόρεμα για να ευαισθητοποιήσουν για το μεταναστευτικό Facebook Twitter
0

we will be going back to Za'atari Refugee Camp in Jordan next week, the origin of the tent that became the dress. follow along here for pictures and stories from the trip #withrefugees #refugeeswelcome #dress4ourtime

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dress for Our Time (@dress4ourtime) στις


Κατά το παρελθόν φιλοξενούσε πρόσφυγες από τη Συρία, σήμερα μια σκηνή του ΟΗΕ μετατράπηκε σε φόρεμα αλλά συνεχίζει να φέρει τα σημάδια της ιστορίας της στον καταυλισμό της βόρειας Ιορδανίας.

Στο πλαίσιο του Dress for Our Time, ενός σχεδίου που εκπόνησε η καθηγήτρια Μόδας, Έλεν Στόρεϊ, μια σκηνή που βρισκόταν σε έναν καταυλισμό Σύρων προσφύγων στο Ζαατάρι μετατράπηκε σε ένα μακρύ και πλούσιο φόρεμα με κουκούλα.

Με αυτό το ένδυμα, που εκτίθεται στη Διεθνή Έκθεση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Ανάπτυξης του Ντουμπάι, οι δημιουργοί του στοχεύουν να παρουσιάσουν την πραγματικότητα που βιώνουν σε καθημερινή βάση οι πρόσφυγες ενώπιον ενός κοινού που σωματικά αλλά και πολιτικά βρίσκεται μακριά από τον πόλεμο.

Rehearsing v early morn - Youth engagement & the global refugee crisis - Dubai today.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dress for Our Time (@dress4ourtime) στις


Η σύρραξη στη Συρία, που εισήλθε στο έβδομο έτος, έχει στοιχίσει την ζωή σε περισσότερους 320.000 ανθρώπους και προκάλεσε τον εκτοπισμό σχεδόν του 50% του πληθυσμού.

«Χρησιμοποιούμε τη μόδα ως Δούρειο Ίππο και αρχής γενομένης από εκεί μπορούμε να μιλάμε για σοβαρότερα θέματα (...) μια κρίση που μας αφορά όλους» εξήγησε η Έλεν Στόρεϊ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Λονδίνου. «Είναι σημαντικό για εμένα ότι αυτό (το φόρεμα) φέρει μια ιστορία, είναι στην πραγματικότητα το καταφύγιο μιας οικογένειας. Πιστεύω ότι αυτή η ιστορία προσφέρει στο έργο μια απήχηση» υπογράμμισε η δημιουργός.

Η συγκεκριμένη σκηνή ξηλώθηκε όταν η Ύπατη Αρμοστεία των ΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR) ξεκίνησε την αντικατάσταση των σκηνών από μεταλλικά τροχόσπιτα στον καταυλισμό Ζαατάρι. Η καθηγήτρια την διατήρησε όπως ακριβώς τη βρήκε.

 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ