Video: Η στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου πρώην βουλευτή, στο Κίεβο

Video: Η στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου πρώην βουλευτή, στο Κίεβο Facebook Twitter
0

Κάμερα κατέγραψε συγκλονιστικές σκηνές από τη δολοφονία του πρώην Ρώσου βουλευτή Denis Voronenkov χθες στο κέντρο του Κιέβου και τον τραυματισμό του σωματοφύλακα του.

Στο βίντεο, διακρίνεται ένας άντρας με casual ρούχα που φορά κουκούλα να περπατά γρήγορα και να πλησιάζει τον βουλευτή από πίσω. Όταν φτάνει δίπλα του βγάζει όπλο και τον πυροβολεί, όπως κάνει και με το σωματοφύλακα του πρώην βουλευτή που προσπαθεί να τον προστατεύσει. Η κάμερα καταγράφει επίσης την αντίδραση του τραυματισμένου σωματοφύλακα που ανταποδίδει τα πυρά αλλά και τον πανικό ενός κοριτσιού που αρχίζει να τρέχει μόλις ακούει τους πυροβολισμούς.

Η ουκρανική αστυνομία αργότερα, είπε ότι ο πρώην βουλευτής πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι, και ότι ο σωματοφύλακάς του τραυματίστηκε. Ο δολοφόνος τραυματίστηκε επίσης και αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο. Η αστυνομία είπε ότι η εθνικότητά του είναι ουκρανική.  Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας επέρριψε τις ευθύνες για τη δολοφονία στη Ρωσία.

Ο 45χρονος Voronenkov, ήταν πρώην μέλος του ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος και μετανάστευσε από τη Ρωσία στην  Ουκρανία, τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Έλαβε ουκρανική υπηκοότητα το Δεκέμβριο, έχοντας παραιτηθεί από τη υπηκοότητά του ως ρώσος πολίτης. Ο φυγάς πολιτικός ήταν καταζητούμενος στη Ρωσία αλλά και με διεθνές ένταλμα, καθώς είχε χρεωθεί για μεγάλης κλίμακας απάτη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ